Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chocolade smullen en bomen planten

Onder het motto 'Planting trees, seeding dreams' is Chocolates from Heaven is in januari begonnen met het planten van bomen op en rond de cacaoplantages. 

Klingele Chocolade, waaronder dit merk valt, produceert al 25 jaar lang chocolade met veel passie en respect voor de cacaoboeren en de gezondheid van de mensen. Sinds 2017 wordt ook Belgische, biologische en Fairtrade chocolade onder het merk Chocolates from Heaven.

"Met de hedendaagse klimaatproblemen zoals de branden in Australië en de ontbossing rond cacaoplantages, wilden we een verschil maken met onze chocolade", licht de chocoladeproducent toe. "Daarom zijn we begonnen met het planten van bomen. Wanneer men een stuk chocolade afbreekt, kan de consument niet alleen genieten van onze (h)eerlijke chocolade, maar helpt hij of zij ook met het planten van bomen en het verwezenlijken van de dromen van onze cacaoboeren. Sinds januari 2020 zijn we namelijk gestart met het doneren van 2,5% van onze inkomsten uit Chocolates from Heaven aan onze partners die ons helpen met het planten van bomen in Papua New Guinea en Peru."

Het planten van bomen is volgens de producent goed voor het klimaat en het heeft talloze sociale en economische voordelen. "Via de website kan de consument de bomen zien groeien via onze tree tracker en checken hoeveel bomen we al geplant hebben."

"We willen onze boeren een betere toekomst bieden. We nemen onze cacao rechtstreeks af van lokale coöperaties en kleinschalige boeren.
We geven hen extra bonus bovenop de Fairtrade bonus voor de bonen van hoge kwaliteit. We selecteren elk ingrediënt zorgvuldig.
100% van onze ingrediënten zijn organic, non-GMO, soja free, clean label en palmolie free.

Traceerbaarheid en fermentatie
We garanderen fysieke traceerbaarheid van al onze origine chocolade. De cacaobonen uit PapuaNieuw-Guinea worden gefermenteerd in fermentatiecentra dicht bij de boeren na de oogst, waar experts het fermentatieproces volgen en verbeteren en de kwaliteit van de cacaobonen controleren. Dit alles zorgt voor een uitzonderlijke smaak.

De producten zijn verkrijgbaar bij Bioplanet, Holland & Barret en meer.

Voor meer informatie: www.chocolatesfromheaven.be 

Publicatiedatum: