Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: biologische appel-bergamotsap

Van 12 tot en met 15 februari staat Bella Berga met haar biologische appelbergamotsap op de BIOFACH in Neurenberg. Bezoekers kunnen het sap in hal 8 stand 607 komen proeven.

Het groene en gezonde goud
Bergamot wordt al eeuwen geteeld in het Italiaanse Calabrië. De essentiële olie uit de schil van deze citrus wordt gebruikt in Earl Grey thee en is een hoofdbestanddeel van veel parfums. Het bergamotsap blijft over. Italianen hebben nu de combinatie met het sap van Noord-Italiaanse appels ontdekt. Sinds 2001 heeft l’oro verde della Calabria zelfs een beschermde D.O.P. status: Denominazione di Origine Protetta “Bergamotto di Reggio Calabria”. 

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de flavonoïden in bergamot het ‘goede’ HDL-cholesterol verhogen en helpen bij het behoud van gezonde cholesterol- en bloedsuikerspiegels. Het cholesterolverlagende effect van het sap uit Bella Berga is aangetoond door klinisch onderzoek van de Universiteit van
Rome Tor Vergata. Het sap is van nature rijk aan antioxidanten, vitamine B en C.

La vita è bella
Appelbergamotsap heeft een onmiskenbare geur, bergamot figureert tenslotte niet voor niets in vrijwel alle parfums. De smaak is fris en opwekkend. Bella Berga bevat geen toegevoegde suikers en is 100% biologisch. Het natuurtroebele sap bestaat uit 85% appel- en 15% bergamotsap. Uit smaaktesten is bleek dat dit de meest gewaardeerde verhouding is.

No foodwaste
De essentiële olie uit de bergamotschil is de smaakmaker in Earl Grey thee en het favoriete ingrediënt van parfumeurs. Omdat het sap wereldwijd nog minder bekend is, blijft dat nu vaak onbenut. Wat Bella Berga betreft, komt daar snel verandering in.

Bella Berga is beschikbaar in 250 ml flesjes en 3L Bag-in-Box

De sap is te proeven tijdens de BIOFACH, in hal 8 stand 607.

Voor meer informatie:
Bella Berga B.V.
[email protected]
www.bellaberga.com 

Publicatiedatum: