Nederland maakt kennis met RAW honing van familie Rigoni

"Zeker ruimte voor meer spelers in bio-honing"

Tholen - Sinds kort zijn vier raw honingen van het Italiaanse merk Rigoni di Asiago verkrijgbaar in de bio-winkels in Nederland. De 'Mielbio' honing mag het predicaat raw dragen omdat de honing op kamertemperatuur verwerkt wordt. "De familie Rigoni is de enige die al haar honing koud bereid. Alles wordt meteen op kamertemperatuur verwerkt om de oorspronkelijke samenstelling, zijn kostbare eigenschappen en karakteristieke smaak te behouden", vertelt Benoit Janssen, Sales Director Benelux van Rigoni di Asiago.

Een foto van de familie Rigoni uit 1935.

Hij vervolgt: "De meeste producenten kiezen er voor om de honing een beetje te verwarmen, omdat dit de verwerking eenvoudiger maakt. De familie Rigoni beschikt over bijna honderd jaar ervaring met honing en heeft specifiek materiaal in huis voor raw verwerking van de honing."

Bijenkorven in 1920.

Single origin
De honing wordt exclusief geoogst in Italië, benadrukt Benoit. "Rigoni di Asiago werkt voor de honingproductie al tientallen jaren samen met allemaal kleine producenten in Italië. Het gaat om single origin honing uit Italië, we werken niet met mengsels. Wel zijn we uiteraard volledig afhankelijk van de natuur, waardoor we het ene jaar bijvoorbeeld best wel wat citroenhoning hebben en er het andere jaar juist een tekort hieraan is."

Vier varianten
Benoit biedt vier varianten van de honing van Rigoni aan in de Benelux: Veldbloemen, Bos, Citroen en Alpen. "Dit is echt het beste van het beste. De honing is superzacht. De Veldbloemenhoning is de klassieke bloemenhoning uit Noord- en Midden-Italië. Qua smaak is dit een cocktail van geuren en smaken van bloemenvelden."

De Veldbloemenhoning en Boshoning. 

De Boshoning is amberkleurig. "Deze wordt in het midden van de zomer verzameld uit zowel honingdauw als van ondergroeibloemen, waar het zijn typische, aangename geur aan dankt. Door zijn oorsprong blijft het lang vloeibaar. De smaak van deze honing is vol en aromatisch. De bloemen uit de ondergroei in het bos en de honingdauw van de Asiago-hoogvlakte geven het een unieke smaak."

De Citroenhoning omschrijft Benoit als een traditionele Siciliaanse honing die rijk is aan aroma's van het eiland. "Deze honing doet denken aan Sinaasappelhoning, waarvan hij verschilt door zijn iets stro-achtigere kleur en door zijn meer harmonische smaak. De Citroenhoning heeft het typische aroma en parfum van bloemen, is romig en fluweelzacht."

De Citroenhoning en de honing uit de Italiaanse Alpen. 

De Alpenhoning is honing die in de zomer wordt geproduceerd uit de nectar van bergbloemen, in de bergachtige gebieden van de Italiaanse Alpenboog. "De kleur is amber/hazelnoot, soms donkerder als er honingdauw aanwezig is. De smaak is erg delicaat, maar kan sterker zijn, afhankelijk van de botanische variëteiten. Het is fris en persistent."

Reeks proeverijen
GreenSprout brandcare zal de komende weken de natuurvoedingswinkels bezoeken om de vier soorten honing te introduceren met daarbij de nodige ondersteuning in de vorm van promotiemateriaal en een mooie introductiekorting voor de winkels.

Voor meer informatie: rigonibenelux@rigonidiasiago.com, +32 473 201853 en www.rigonidiasiago.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven