Papierverpakking zonder te sealen

"Duurzaamheid is geen trend, maar de nieuwe normaal", aldus Jasa. Het verpakkingsbedrijf vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het reduceren van plastic en heeft daarom extra focus gelegd op papierverpakkingen.

Paper-Vento, Semoulin Packaging, cartoPaper. Alle papierverpakkingen - met en zonder sealen - die op de markt zijn, kunnen uitstekend op de verticale verpakkingsmachines van JASA verwerkt worden. JASA heeft onderhand tientallen projecten met papierverpakkingen gerealiseerd en nog meer in de order staan.

Naast de bovengenoemde verpakkingen kwam JASA in 2019 met een ware innovatie: de Bag-2-Paper. Deze papierverpakking wordt gemaakt op de JASA verticale verpakkingsmachines zonder dat er geseald hoeft te worden, en heeft dus geen plastic coating aan de binnenzijde van de verpakking. Deze duurzame recyclebare verpakking heeft ondertussen al drie awards binnen gesleept: de NL Packaging Award 2019, de Worldstar Packaging Award 2020 en de WorldStar Sustainability Award 2020. 

Bij de Bag-2-Paper is het principe van folie sealen losgelaten en wordt een labeltechniek toegepast. Dit brengt naast duurzaamheid een ander groot voordeel met zich mee: snelheid. De JASA machines verpakken razendsnel. En doordat er geen hitte gebruikt wordt om de verpakkingen te sealen, zijn de Bag-2-Paper machines ook nog eens heel energiezuinig.

Voor meer informatie? Bezoek Jasa tijdens de Fruit Logistica  in hal 9 bij stand D14.

Voor meer informatie:
Denise Baths / Stephanie Hulshoff
JASA Packaging Solutions
Hazenkoog 14
1822 BS – Alkmaar
T. (072) 561 27 00 
e.baths@jasa.nl  / s.hulshoff@jasa.nl
www.jasa.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven