Nieuw: natuurlijke bloedluisaanpak

Agrifirm lanceert een nieuwe aanpak om bloedluis op legpluimveebedrijven te beheersen. Dit 100% natuurlijke middel, Micon genaamd, maakt deel uit van Agrifirms geïntegreerde plaagbeheersingsplan (IPM) en wordt aan het voer toegediend. Het bestaat uit aromatische componenten afkomstig van citroengras en kruidnagel. Micon is ook toegestaan in biologische voeders en Agrifirm presenteert deze noviteit vandaag tijdens de Bio-beurs in Zwolle.

De werking
Micon is gemakkelijk in gebruik, omdat het middel in het voer wordt geleverd. Marcel Nijmeijer, IPM-specialist bij Agrifirm: “Dankzij de aromatische componenten, afkomstig van citroengras en kruidnagel, scheiden de hennen geurstoffen uit die door bloedluizen onaangenaam worden gevonden. Hierdoor blijven de mijten weg bij de hennen, waardoor ze verhongeren en zich niet zullen voortplanten.”

Bewezen effect
Onderzoek van Agrifirms toeleverancier laat in 14 behandelingen een afname van gemiddeld 73% in de bloedluispopulatie zien. Het aantal eieren met bloedvlekken daalde in 36 dagen van 17% naar 7% en Micon heeft geen effect op de smaak van de eieren. Eigen onderzoek bij klanten van Agrifirm bevestigt deze bevindingen.

Totaalaanpak om bloedluis te beheersen
Met het geïntegreerde plaagbeheersingsplan waar Micon deel van uitmaakt, richt Agrifirm zich op een totaalaanpak om een bloedluisbesmetting te beheersen. Deze bloedluisaanpak kan zowel preventief als curatief worden toegepast. Per pluimveebedrijf wordt een behandelplan op maat opgesteld, aangepast aan de intensiteit van de mijtdruk.

Meer informatie
Legpluimveehouders zijn welkom in de stand van Agrifirm tijdens de Bio-beurs voor meer informatie. Op www.agrifirm.nl/micon is ook meer informatie beschikbaar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven