Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Als snoepje of in gerechten: een alleskunner"

Nieuw merk voor biologische zwarte knoflook

Tholen - Tijdens de Bio-beurs in Zwolle zal Kuperus Foods een nieuw merk lanceren: Floky. Onder deze naam zetten zij zwarte knoflook op de markt. De biologische knoflook is verkrijgbaar als gepelde teentjes en puree, beide duurzaam verpakt in glas.

"De zwarte knoflook is 40 dagen gefermenteerd door middel van warmte", legt Anne Kuperus uit. "De teentjes witte knoflook worden gepeld en in speciale ovens gedaan. Na 40 dagen een zorgvuldig verwarmingsproces te hebben doorstaan, worden de teentjes zwart, zacht en heel zoet."

En dat heeft zo zijn voordelen. "Door dit proces komen er vijf keer zo veel polyfenolen vrij en bijna twee keer zoveel antioxidanten. Daarnaast verliest de knoflook zijn typische knoflooksmaak en, ook ideaal, de knoflookgeur nadien. Hierdoor kun je Floky zwarte knoflook gewoon eten als gezond snoepje of gebruiken in je gerechten. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken in mueslirepen, overnight oats, avocadospreads en bij vis- en vleesgerechten. Kortom, een alleskunner."

Natuurlijk neemt Kuperus Foods genoeg zwarte knoflook, al dan niet in gerechtjes verwerkt, mee naar de beurs om te laten proeven. Ze zijn te vinden op het Streekplein.

Voor meer informatie: www.floky.nl