Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-chocopasta De Kleine Keuken wint Gouden Windei

"foodwatch heeft zijn huiswerk niet goed gedaan"

Tholen - De Kleine Keuken chocopasta voor baby's is door consumenten gekozen als meest misleidende product van 2019. Hiermee wint het bedrijf het Gouden Windei van voedselwaakhond foodwatch. De eerste reactie van Kirsten Wegener-Toeset, oprichter van De Kleine Keuken, luidde vanmorgen als volgt: "foodwatch heeft zijn huiswerk niet goed gedaan. Dat vind ik heel jammer. Wij hebben een heel inhoudelijke reactie gegeven aan foodwatch en daar is niks mee gedaan. Ze zeggen in hun communicatie ook nog dat het grootste deel van ons assortiment wel goed is. Waarom is dit dan nodig? Waarom breng je reputatieschade aan bij een bedrijf dat het al heel goed doet?"

De Kleine Keuken heeft zelf de volgende reactie opgesteld:

Chocopasta van de Kleine Keuken 

Onze chocopasta heeft Het Gouden Windei van Foodwatch gewonnen. Dat is de prijs voor het meest misleidende product. Foodwatch vindt dat chocopasta niet past in het babyschap op basis van de naam  ‘Chocopasta’. 

Onze chocopasta is niet zo maar een chocopasta. Deze is ontwikkeld door levensmiddelentechnologen die zich bij elk ingrediënt afvragen of dit het beste voor een kinderlijf is. De chocopasta bevat geen palmvet en is gemaakt met zonnebloempitten als basis, is voedzaam en heeft een bittere smaak door de cacao met een zoete ondertoon. ​Zonnebloempitten zijn rijk aan vezels, een bron van calcium, rijk aan koper, rijk aan zink en een bron van vitamine B2. 

Door deze basis is onze chocopasta rijk aan vezels, rijk aan koper en rijk aan zink. Daarnaast is onze chocopasta biologisch en gezoet met ongeraffineerde suikers. 

Het Voedingscentrum adviseert ouders dagelijks te kiezen voor appelstroop, jam of honing als broodbeleg. Deze drie belegsoorten bevatten dubbel zoveel suikers als onze chocopasta. Daarnaast leveren ze (bijna) geen eiwitten en vetten. Hiernaast levert onze chocopasta meer vezels, eiwitten en een goede verhouding aan vetten binnen.

Onze chocopasta is beter dan de drie door het Voedingscentrum geadviseerde varianten beleg. 

De Kleine Keuken heeft een grote missie: elk kind gezond en energiek laten opgroeien. We laten zien dat de juiste keuze maken in voeding en verzorging niet moeilijk hoeft te zijn. Alles wat we maken is biologisch en voedzaam. 

De Kleine Keuken is begonnen met het ontwikkelen van broodbeleg omdat er weinig gezond broodbeleg in  de supermarkt te vinden was dat jonge kinderen lekker vinden. Huidige alternatieven voldoen niet aan onze eisen. Met onze chocopasta kunnen ouders een gezonder alternatief bieden.

Onze chocopasta kan vanaf 8 maanden gegeven worden omdat het qua eigenschappen (smaakintensiteit, voedingsstoffen, textuur, benodigde motorische ontwikkeling) past bij deze leeftijd. Ouders kunnen altijd het beste inschatten wat hun kind kan eten en waar hun kind aan toe is. 

Onze chocopasta past in het eetpatroon van kinderen vanaf 8 maanden, op basis van de voedingswaarden. 

Echter wij voelen deze winst en we hebben ervan geleerd dat de naam ‘chocopasta’ negatieve associaties met zich meebrengt. We hebben voor deze naam gekozen omdat het product naast zonnebloempitten ook cacao bevat. De naam ‘chocopasta’ is herkenbaar voor ouders en maakt duidelijk dat er een gezonder alternatief is voor de minder goede chocopasta’s die op de markt zijn. ​Foodwatch kijkt niet naar de voedingstechnische aspecten maar naar de naamgeving. Met onze chocopasta misleiden we niet. We zijn altijd open en transparant over onze ingrediënten en alle voedingsvragen zijn wetenschappelijk onderbouwd. Al onze argumenten zijn gebaseerd op wetenschappelijke feiten en betrouwbare bronnen.

Klik hier voor het volledige persbericht van foodwatch.

Voor meer informatie: kirsten@dekleinekeuken.com en www.dekleinekeuken.com