Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'LYSERØD': een nieuwe biologische mousserende thee

Copenhagen Sparkling Tea voegt LYSERØD toe aan het assortiment biologische mousserende theeën. De droogste cuvée tot nu toe, maar nog steeds met een delicate, zachte textuur en compleet zonder alcohol. Het Deense bedrijf bewijst hiermee opnieuw dat dranken zonder of met weinig alcohol wel degelijk lekker, verfijnd, elegant, complex én feestelijk kunnen zijn.

Welkom LYSERØD, oftewel ‘ROZE’
Het nieuwste lid in de Sparkling Tea familie onderscheidt zich duidelijk van de rest. De balans tussen deSilver Needle, Oolong en Hibiscus thee zorgt voor een mousserende drank met een droog karakter. LYSERØD is een aperitief en de droge stijl doet het goed bij lichte gerechten als vis, schaal- en schelpdieren, en in het bijzonder bij oesters.

NOLO alternatief met champagneuitstraling
'NOLO' dranken winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. De 0,0% bieren, wijnen en cocktails veroveren het schap en de drankenkaart. Van Dry January tot Sober October: steeds meer mensen maken bewust de keuze om eens een tijdje geen alcohol te drinken. Omdat ze zich mentaal en lichamelijk fitter willen voelen, een sportieve prestatie gaan leveren of verlangen naar een betere nachtrust. Op bruiloften, babyshowers en andere feestelijke momenten en zeker in combinatie met gastronomische gerechten zijn de Copenhagen Sparkling Teas een goed alternatief.

Scandinavische innovatie en Aziatische traditie
Copenhagen Sparkling Teas worden gemaakt van 7 tot 13 biologische theeën, die op dezelfde wijze worden geassembleerd als een cuvée van druiven bij het produceren van een Champagne. Een combinatie van Scandinavische innovatie en Aziatische traditie met als resultaat een mousserende drank gebaseerd op thee in plaats van druiven. Iedere cuvée heeft zijn eigen beleving. BLÅ en LYSERØD zijn alcoholvrij en RØD, GRØN en VINTER hebben elk 5% alcohol. Copenhagen Sparkling Tea wordt gedronken op 5 graden, uit een champagneglas.

Jarenlang experimenteren
Copenhagen Sparkling Tea Company werd in 2017 opgericht door sterrensommelier Jacob Kocemba en zijn zakenpartner Bo Sten Hansen. In zijn zoektocht naar wat een mousserende drank zonder alcohol moest worden, experimenteerde de Deen jarenlang met thee als basis voor deze compleet nieuwe categorie dranken. Aan RØD, GRØN en VINTER wordt een kleine hoeveelheid witte wijn toegevoegd en aan de alcoholvrije BLÅ druivensap. Ook zit er in alle cuvées een beetje versgeperst citroensap.

Verkrijgbaarheid
In Nederland zijn de Sparkling Teas te koop bij de betere wijn- en speciaalzaak. Ook staan ze op de kaart bij een selectie van hotels en (sterren)restaurants. De consumentenadviesprijs is €19,95 per fles.

Voor meer informatie: sparklingtea.nl en
sparklingtea.co 

Publicatiedatum: