Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maycke de Weger, Australian:

"Wij streven naar een volledig biologisch assortiment"

Tholen – Het biologische gehalte van het Australian-assortiment is de afgelopen jaren flink toegenomen. Maycke de Weger: "Wij streven naar een volledig biologisch assortiment en zijn al een heel eind op weg. Biologisch is voor ons belangrijk, niet alleen vanuit het maatschappelijk oogpunt, maar ook vanuit eigen overtuiging. Daarnaast is het nu eenmaal veel leuker – en lekkerder – om premium producten te verkopen met een goed verhaal. Dit laatste heeft voor onze thee een extra lading dankzij de Fairtrade productie."

De nieuwste introductie, zes biologische theeën, dateert van begin juli. Australian kon toen met trots melden dat ze haar assortiment uit kon breiden met 100% biologische en Fairtrade gecertificeerde thee. "We hebben voor zes functionele theevarianten gekozen, geschikt voor verschillende momenten op de dag. Alle theeën zijn 100% natuurlijk en gemaakt van natuurlijke kruiden en specerijen."

De meeste thee is afkomstig uit China. Dit zijn de groene theevarianten Beautea, Puritea, Teatox, Mintea en Nightea. De theeblaadjes voor de zwarte thee, ofwel Chai, worden met de hand geplukt in het hooggelegen Sri Lanka. "We zijn op zoek gegaan naar mooie en lekkere thee. Ook wilden we echt iets anders aanbieden dan de bestaande merken. We werken met een flexibel team, waardoor we snel kunnen schakelen, dat kwam goed van pas tijdens dit proces. Bio-certificering was een must voor de theelijn. En wanneer Fairtrade daarbovenop mogelijk is, proberen we daar ook voor te gaan."

De thee van Australian is onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn. "Ze waren direct enthousiast." Maycke geeft aan dat Australian ook goed heeft nagedacht over het theedoosje. "Het is een bijzonder doosje geworden. Het gaat om een staand doosje waar je de thee uit kunt schuiven. We hebben bewust voor een vrij cleane look gekozen, omdat we al heel veel kleur in het theeschap zagen. De thee is voorzien van de klassieke Australian uitstraling, met een witte basis en is verrijkt met illustraties van de ingrediënten." Naast de losse theedoosjes is het thee assortiment ook verkrijgbaar in een theekist met alle smaken. Maycke geeft tot slot aan dat de theelijn in de toekomst mogelijk nog verder uitgebreid zal worden. "Denk bijvoorbeeld aan seizoenssmaken."

Tijdens de Fairtrade Week ontvang je 25% korting op Australian thee bij de Albert Heijn.

Voor meer informatie:

Maycke de Weger
Food Experience B.V.
Plesmanstraat 31
3905 KZ Veenendaal
0318 583 140
[email protected] 
www.australianhomemade.com