"Prima product, mits je de certificeringen op orde hebt"

Amanprana rode palmolie betiteld als 'TOP produkt 2019' door Foodlux

Tholen - De Duitse organisatie Foodlux heeft palmolie getest. De top 3 bestaat enkel uit biologische producten. Winnaar is Amanprana (de rode palmolie), op de tweede plaats eindigde de bio-palmolie van Ölmühle Solling en de derde plaats ging naar Rapunzel, met eveneens rode palmolie. "Dit is een heel mooie onderscheiding, zeker omdat palmolie een veelbesproken product is", vertelt Tim Spek namens Amanprana. Hij geeft aan dat hij ook blij was met de positieve aandacht voor palmolie tijdens de Leveranciersdag van Udea. "Daar werd nogmaals benadrukt dat palmolie een prima product is, mits je exact weet waar het vandaan komt en je de certificeringen op orde hebt. Daarom is het ook extra mooi dat we voor deze goed gecertificeerde olie deze prijs hebben mogen ontvangen."

Wat is nou het meest bijzondere aan de rode palmolie van Amanprana? "Deze olie geeft een Zuid-Amerikaans tintje aan je eten. De belangrijkste reden om het te gebruiken is het feit dat de vitamines A en E heel rijk aanwezig zijn in dit product. Rode palmolie is tevens een heel stabiel vet op hoge temperatuur. Wel uitsluitend voor eenmalig verhitten. Voor frituren is en blijft kokosolie de beste optie." 

Palmolie behoort tot plantaardige oliën en wordt verkregen uit de pulp van de palmvrucht. Het wordt onderscheiden tussen witte en rode palmolie. Rode palmolie is de zuiverste vorm en bevat veel waardevolle ingrediënten, terwijl witte palmolie als een afvalproduct wordt beschouwd omdat het uit deze waardevolle ingrediënten is gewonnen. Foodlux adviseert consumenten om palmolie te kopen die afkomstig is van duurzame teelt. Amanprana rode palmolie is niet alleen biologisch maar draagt ook het keurmerk van RSPO website (Roundtable for Sustainable Palm Oil).  

Foodlux geeft in de redactionele beoordeling van de Amanprana olie aan dat ze waardering hebben voor het feit dat de vruchten koud worden geperst. Ook staat er: 'Ook bevat de olie geen transvetten en geen genetisch gemanipuleerde organismen. De rode palmolie is 100% zuiver. Aangezien palmolie terecht wordt bekritiseerd voor het vernietigen van het regenwoud en de habitats van dieren, werkt Amanprana samen met de Alliance for Peace in Colombia. De palmbomen waaruit de vruchten komen zijn al heel oud en er hoeft dus geen regenwoud gekapt te worden voor de palmolie. Amanprana heeft deze alliantie ook geholpen met het verkrijgen van de bio-certificering.'

Klik hier voor de uitslag van de test.

Klik hier voor meer informatie over de rode palmolie van Amanprana.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven