Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Duurzame brouwmethode door thee koud te laten trekken"

Guayusa uit de jungle vormt inspiratie voor energiedrank

Tholen - Guayusa is het hoofdingrediënt van de volledig natuurlijke energiedrank Nightwatch. "Nightwatch is een biologische extreme-energy drank met als hoofdingrediënt guayusa. Guayusa is een plant met cafeïnehoudende bladeren uit de Ecuadoraanse jungle. Het wordt op smaak gebracht met enkel natuurlijke ingrediënten", vertelt Dave Rossen. Bezoekers van de BioXpo VitaSana in Brussel (13 en 14 oktober) kregen in het Holland Paviljoen de kans om van dit bio-gecertificeerde drankje te proeven. 

Op de BioXpo VitaSana: Daniël Hazewindus en Dave Rossen. 

De oprichters van Nightwatch ontdekten guayusa zo'n 7 jaar geleden. Na een avontuurlijke tocht diep in de jungle van het regenwoud in Ecuador, brachten ze de bladeren van de plant 'guayusa' mee. Deze werden door Quichua stamleden 's nachts als thee gedronken tijdens de nachtelijke wacht over het dorp. Geïnspireerd door deze Quichua 'Nightwatchmen' die een eeuwenoude traditie kennen van guayusagebruik voor focus en power is het idee geboren om een 100 % plantaardige energiedrank op de markt te brengen gebaseerd op guayusa, fruit en bloemen. Smaakvoller, gezonder en laag in calorieën, maakt Nightwatch voor Europeanen de voordelen van de guayusaplant beschikbaar en wordt het mogelijk voor de Quichua-stammen die de guayusa telen en oogsten om voordeel te halen uit het exploiteren van hun oude kennis en traditioneel duurzame teeltmethodes.

Vinicio Mamallacta is Quichua sjamaan en vertegenwoordigt ruim 500 guayusa boeren. Aldo Hakman is één van de Nightwatch oprichters. Hier bespreken ze de guayusa-teelt.

Nightwatch is sinds ongeveer twee jaar biologisch, vegan en glutenvrij gecertificeerd. "Hier hebben we best een tijd naartoe moeten werken. We gebruikten al enkel biologische ingrediënten en produceerden in eigen beheer in een fabriek in Amsterdam-Noord. Voor de bio-certificering moesten we deze fabriek eigenlijk helemaal verbouwen. Dit besloten we niet te doen. In plaats daarvan zijn we voor de productie uitgeweken naar Oostenrijk. We huren daar productie capaciteit in een toonaangevende fabriek en gebruiken zeer zuiver Alpen mineraalwater."

Traditioneel drogen van guayusabladeren.

Dave geeft aan dat Nightwatch er alles aan doet om zichzelf te onderscheiden op de markt voor energiedranken. Nightwatch is de enige 100% plant based energiedrank die meer en langer energie levert dan kunstmatige energie dranken. "We kiezen er bewust voor om geen zoetstoffen toe te voegen. Suiker neutraliseert andere smaken. En ik ben er van overtuigd: hoe minder je ergens in stopt, hoe beter je de ingrediënten proeft. Nightwatch heeft de ambitie om de concurrentie aan te gaan met de gevestigde kunstmatige merken. Steeds meer mensen willen een natuurlijkere energie drank, zonder toevoegingen, met een langer aanhoudend effect waar je je toch goed bij voelt. Op die mensen richten wij ons."

Ook in het brouwproces maakt Nightwatch bewuste keuzes, meent Dave. "Wij hebben gekozen voor de meest duurzame brouw methode. Het lijkt logisch om de thee eerst te koken, wij kiezen er echter bewust voor om dit niet te doen. In het kookproces raak je namelijk heel veel finesse van het blad kwijt. Wij laten de thee een aantal uur koud trekken. Het niet verwarmen van 10 duizenden liters water scheelt ook aanzienlijk in de CO2-uitstoot. Verder runt Nightwatch vele projecten om duurzaamheid te verhogen en sociaal verantwoord te ondernemen."

Klik hier om meer te lezen over de projecten. 

Voor meer informatie:

Dave Rossen
Nightwatch
Olympisch Stadion 24-28
1076 DE Amsterdam
06 42747162
dave@nightwatchdrink.com  
www.nightwatchdrink.com