Rebel.lia nieuw bij Natrada

"Wijnmaker Rodolfo is een tikkie rebels"

Rebel.lia was al biologisch gecertificeerd en veganistisch voordat biologisch 'hot' werd. Werken zonder kunstmest leverde naast gezonde wijnstokken ook nog internationale erkenning op. In 2018 werd Rebel.lia erkend als de beste biologische wijn van Spanje. Daarnaast is wijnmaker en eigenaar Rodolfo ook nog eens uitgeroepen tot de beste wijnmaker van Valencia. De wijnen van Rebel.lia zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Natrada.

Ramon van Huffelen: "De meeste druiven die worden gebruikt voor de Rebel.lia wijnen zijn autochtone variëteiten zoals Bobal en Garnacha Tintorera. Bobal is al sinds de vijftiende eeuw bekend. Dat maakt de Rebel.lia wijnen zo leuk. De druiven erin zijn van nature bestand tegen felle zon en kunnen zeer lange periodes tegen extreme temperaturen."

Waarom Rebel.lia? "Rodolfo, de eigenaar en wijnmaker is een tikkie rebels. Hij zou eigenlijk advocaat worden maar heeft zijn hart verpand aan wijnmaken en het spelen van basgitaar in een rock-band", aldus Ramon van Huffelen. "De wijnen zijn verkrijgbaar in rood, wit en rosé en zijn erg gastronomisch. Leuk om te serveren tijdens de feestdagen."

Rebel.lia rood
"Deze wijn heeft een donkerrode kersenkleur met een intense neus. In de smaak nadruk op rood fruit en subtiele geroosterde tonen. Heerlijk fris in de mond. Met stevige tannines die evenwicht brengen. Lekkere lange afdronk voor zó weinig geld. Een geweldige feestdagenwijn en de ideale wijn voor feestjes."

Rebel.lia wit
"Dit is een intense en expressieve wijn. Tonen van bloemen en tropisch fruit, in de smaak crèmig, met fijne zuren. Lange afdronk! Heerlijk bij gegrilde vis, zeevruchten, mosselpan, geroosterd kalfsvlees, varkensvlees en kip."

Rebel.lia rosé
"Deze wijn bevat aroma's van rode bessen, kersen en anijs. Fris en zwoel, gekonfijt fruit en verfijnde specerijen. Doet het fantastisch samen met salades, vrijwel alle visgerechten, tapas en vleeswaren."

Voor meer informatie: informatie@natrada.nl of 055 5337799


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven