Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste product uit nieuwe brouwerij van YAYA Kombucha

Limited edition kombucha met Yuzu nu leverbaar

YAYA Kombucha lanceert Yuzu, een nieuwe kombucha van groene en zwarte thee en sap van de Japanse citrusvrucht yuzu. Yuzu is een eigenzinnige, 100% biologische kombucha die alleen tijdelijk verkrijgbaar is. De nieuwe kombucha wordt vanaf deze week aan de horeca geleverd, direct uit de fonkelnieuwe brouwerij van YAYA Kombucha in Amsterdam. Op is op.



Nieuw YAYA Kombucha Yuzu is een limited edition – speciaal voor kombucha-avonturiers. Het tijdelijke recept is gemaakt van zwarte keemun, groene sencha en vers yuzu-sap. Twee soorten thee zorgt voor een lichte en frisse kombucha-smaak met genoeg umami en voldoende thee-body. Het unieke karakter komt van de eigen kombucha cultuur en een proces van wilde fermentatie. Yuzu-sap wordt vlak voor het vullen van de flessen toegevoegd. Zo blijft de frisse, verse smaak van de vrucht op zijn best, en dat is precies wat je zoekt.

Yuzu Een yuzu (je zegt: juu-zuu) is een Japanse citrusvrucht. Het is rond als een mandarijn, geel als een citroen en heeft een dikke schil, veel pitten en maar weinig sap. Dat kleine beetje sap is wel echt te gek. Yuzu-sap is aromatisch, fris en het smaakt een beetje als limoen en grapefruit samen. In Japan zijn ze er dol op. De frisse, geurige kick past perfect bij kombucha. Een ideaal ingrediënt, op het detail na dat het in Europa nergens te koop is. Tom gaf niet op, en het werd een beetje een obsessie, maar hij vond het wel. En nog biologisch ook. Zo maak je dus unieke kombucha.



Een nieuwe brouwerij Yuzu is de eerste kombucha uit de nieuwe brouwerij van YAYA Kombucha. Het succes van het bedrijf zorgde ervoor dat uitbreiding van de productie voor de derde keer in drie jaar noodzakelijk was. Uitbesteden was nooit een optie, en dus besloten oprichters Charlotte Krijger en Tom Vollebregt een nieuwe brouwerij te bouwen - in de Houthavens van Amsterdam. Eigen ketels, eigen afvullijn, controle op de speciale bacteriën- en gistencultuur, zelf maximaal zicht op alle processen – dat past bij de eigenzinnigheid van het merk.

YAYA Kombucha doet vanaf november de deuren open voor het publiek. Je mag dan komen kijken, workshops doen en feestjes komen vieren in Amsterdam. Meer nieuws daarover later.

Limited Edition Sinds de start in 2017 maakt YAYA Kombucha elk jaar iets speciaals. Een apart recept uit het fantasierijke dubbele brein van Tom en Charlotte. Creatief, experimenteel, niet standaard en heel erg lekker, dat is de bedoeling. Over het kombucha-ijs van 2018 wordt nog steeds gesproken, en de Citra-hop van 2017 werd zo'n succes dat YAYA Kombucha besloot om het in het vaste assortiment op te nemen. De nieuwe YAYA Kombucha Yuzu is tijdelijk verkrijgbaar, net zo lang tot Toms kostbare yuzu-sap op is.

YAYA Kombucha Yuzu is zoals altijd 100% biologisch en zelf gemaakt in Amsterdam. Adviesverkoopprijs speciaalzaak, retail 33 cl - €2,99- €3,50. Adviesverkoopprijs horeca €3,99-4,50.

Voor meer informatie: Charlotte Krijger, via charlotte@yayakombucha.com en 06 27287231

Publicatiedatum: