Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nog nooit eerder gaf Onno Kleyn een 10-

Hoogste wijncijfer ooit in De Volkskrant voor bio-wijn

Wijnrecensent Onno Kleyn geeft geen tienen. Des te unieker is de 10- die hij geeft aan de witte Just Fucking Good Wine van Neleman in Volkskrant Magazine van 5 oktober 2019.
 
Uniek cijfer voor unieke druif
Derrick Neleman, oprichter en naamgever van Neleman, is natuurlijk superblij met dit unieke cijfer voor zijn wijn. Maar vooral met de aandacht die dit oplevert voor de unieke verdil druif, die bijna uitgestorven is. "Het is ontzettend belangrijk dat er in de wijnwereld een grote druivenvariëteit blijft bestaan en dat niet alle onbekende inheemse druivensoorten gerooid worden. Onze witte Just Fucking Good Wine is gemaakt van 70% Verdil, 10% Chardonnay, 10% Viognier en 10% Sauvignon Blanc."
 
"Mooi geconcentreerd, met lekker vreemde geuren van kaneel en kruidnagel, beetje sigarenkist door houtrijping, lekker vettig, meerlaags. Bijzondere wijn, eigenzinnig en eh, ja, f*cking good", aldus Onno Kleyn in VK Magazine 5-10-2019.


 
Power
Druivenplanten voelen zich vaak het meest thuis op de plek waar ze van oudsher groeien. Ze zijn daar helemaal op ingesteld. In hete, droge gebieden hebben ze bijvoorbeeld vaak kleine druiven met dikke schillen. Klein, omdat er minder water beschikbaar is – het vruchtvlees van druiven bestaat voor een groot deel uit water – en dikke schillen, omdat de zon ze dwingt een beschermlaag te vormen. Feit is dat kleinere druiven meestal meer power hebben dan grotere. Hun vruchtvlees bevat minder vocht en de schil is de plek waarin de meeste kleur-, geur- en smaakstoffen worden gevormd.
 
Over Neleman
Neleman vindt dat het maken en verkopen van wijn anders en duurzamer kan. De wijnwereld heeft net als de rest van de wereld te maken met problemen door klimaatverandering. Daar willen ze er iets aan doen door biologische wijnen te maken in hun eigen Spaanse wijngaarden, voornamelijk van lokale druivenrassen. Die zijn stoer en sterk, groeien op eigen kracht en zijn goed bestand tegen wisselende omstandigheden.

Klik hier voor het artikel van de Volkskrant

Voor meer informatie:

Neleman
Berkelkade 14 a-b
7201 JE Zutphen
0575 757 098
[email protected]
www.neleman.org  
 

Publicatiedatum: