Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog meer EGCG/antioxidanten in nieuwe oogst biologische Kafun thee

Er zijn verschillende variëteiten theestruiken met elk hun specifieke eigenschappen.De thee van de benifuukistruik bevat in de basis het hoogste percentage gemethyleerde EGCG (antioxidant). Daarnaast wordt het verbouwd in de Japanse prefectuur Miyazaki met de meeste blootstelling aan zonneschijn hetgeen het vormen van antioxidanten als catechinen ook nog eens bevorderd.

De resultaten van het lab over de nieuwe oogst zijn binnen: Het percentage antioxidanten blijkt nog hoger te liggen dan vorig jaar. Naast de opmerkelijke concentratie van 9,2% EGCG (vorige oogst 7,4%) komt het totaal van alle catechines/antioxidanten in deze gemalen thee nu op 19% (vorige oogst 16%).

In tegenstelling tot bladthee waarvan alleen het aftreksel wordt gedronken, wordt van deze thee het hele (gemalen) blad en dus alle antioxidanten die het bevat gedronken.

‘Kafun’ is Japans voor ‘pollen’. De thee wordt in Japan zo genoemd omdat men daar de thee van de Benifuuki struik aanbeveelt bij problemen met allergie, vooral veroorzaakt door pollen.

Meer informatie en een link naar de laboratoriumresultaten op https://www.biologischethee.nl/product/antioxidanten-in-thee/

Publicatiedatum: