Royal Green heeft met haar thee en kruideninfusies twee Great Taste Awards in de wacht gesleept. "De Great Taste, georganiseerd door de Guild of Fine Food in het Verenigd Koninkrijk, is de erkende referentie voor lekker eten en drinken. De Great Taste Award wordt beschreven als de 'Oscar' van de voedselwereld. Hoe bijzonder dat we drie maanden na de introductie van onze thee en kruideninfusie serie direct twee Great Taste Awards in ontvangst hebben mogen nemen. De Sweet Dreams en Golden Turmeric Chai zijn de winnaars. Het spreekt voor zich dat we megatrots zijn op deze prestige awards en dat mag uiteraard iedereen horen. We gaan dan ook flink adverteren in verschillende bladen. Doel is om zoveel mogelijk mensen naar de natuurvoedingsbranche te trekken en kennis te laten maken met onze kwaliteit. Royal Green komt, zoals velen al weten, niet in de reguliere supermarkt", aldus Roy Jongens, oprichter Royal Green.

De thee en kruideninfusies zijn 100% biologisch gecertificeerd en vrij van (natuurlijke) aroma's: "Veel biologische theemerken op de markt gebruiken natuurlijke aroma's. Wanneer aroma's worden gebruikt, proef je niet de echte kruiden, planten, fruit en bloemen in de thee. Aroma’s worden in een laboratorium gecreëerd om smaak toe te voegen en wij vinden dat deze niet thuishoren in gecertificeerde biologische thee. We gebruiken alleen 100% echte ingrediënten en gebruiken nooit aroma's, parfums of smaakversterkers. Je zult de echte smaak van onze gebruikte kruiden en planten ervaren. Altijd", aldus Roy. 

Niet gebleekt
De meeste merken gebruiken chemisch gebleekte ultrawitte zakjes, zo geeft hij aan. "Onze theezakjes zijn gemaakt van ongebleekt papier, vrij van nietjes en 100% biologisch afbreekbaar."

Lokale werkgelegenheid
Het volledige thee- en kruideninfusie-project gebeurt in India. "Dit doen we omdat het belangrijk is om de werkgelegenheid lokaal te stimuleren en de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen. Bijna alle ingrediënten worden in India verbouwd, waarna we deze direct kunnen verwerken en de kruiden geen onnodige afstand hoeven af te leggen. Hierdoor zullen er geen smaak en voedingsstoffen verloren gaan. Beter voor de smaak maar ook voor het milieu."

Advies consumentenprijs: euro 2,99 (verpakking bevat 16 niet gebleekte theezakjes)

Voor meer informatie: Roy Jongens