Exclusief voor de bio-vakhandel

Demeter-volkorenpasta van Spielberger nu plasticvrij verpakt

Sinds kort zijn ook de biologisch-dynamische spelt volkorenpasta van de Duitse Spielberger Mühle verpakt in zakken die gemaakt zijn van 100 procent papier. Hiermee heeft het Duitse bio-bedrijf opnieuw een mijlpaal bereikt op weg naar plasticvrije verpakkingen. Andere pasta volgt nog - allemaal exclusief voor de gespecialiseerde bio-vakhandel.

 

In de afgelopen drie jaar is het volledige basisassortiment van granen, meel, vlokken, rijst en granen al omgezet naar papieren verpakkingen. Aan het begin van het jaar volgden het glutenvrije assortiment, evenals de zaden, zoals pompoen, zonnebloempitten enzovoorts. Nu de spelt volkorenpasta beschikbaar is in papieren verpakkingen, zullen de komende tijd ook de andere pastavarianten volgen. 

Grondstof uit Europese bossen, inkt op waterbasis
Volgens Spielberger is de verpakking 100% gemaakt van hernieuwbaar grondstofhout uit Europese bossen. In combinatie met inkt op waterbasis is de verpakking volledig vrij van minerale olie. Ze kunnen bij het oud papier en 100 procent worden gerecycled. De Spielberger-fabriek sluit de papiercyclus door permanent een herbebossingsinitiatief te steunen. In dit project financiert de traditionele molen het planten van lokale bomen in Duitse bossen. Meer informatie over dit project is hier te vinden: www.bergwaldprojekt.de

Voor meer informatie: www.spielberger-muehle.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven