Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Minder stabiel zomerweer gunstig voor kruiden- en specerijenthee

"Alle ice tea-varianten verkopen eigenlijk even goed"

Tholen - Tijdens de zomermaanden ziet Yogi Tea een duidelijke piek in de verkoop van hun ice tea. Vorig jaar zijn vier varianten ice tea geïntroduceerd, die gemaakt zijn van vers gezette kruiden- en specerijen theeën. Sofie Vanhove: "Het gaat goed met de ice tea. Omdat we zowel de flesjes als de 1 literpakken hebben, voorzien we zowel in het 'on the go-moment' als in het 'moment voor thuis'."

Yogi Tea ziet ook zeker markt voor de ice tea in de foodservice. "Daar is het uitermate geschikt voor is. Om de afzet in dit kanaal te stimuleren, zijn we een samenwerking aangegaan met 2food", aldus Sofie.

Er komen voorlopig nog geen nieuwe ice tea varianten bij, zo geeft ze aan. "We zijn altijd wel bezig met productontwikkeling, maar we zien momenteel geen noodzaak om een nieuwe ice tea te introduceren. Alle vier de varianten doen het in de verkopen eigenlijk even goed. Er is geen duidelijke uitschieter in positieve of negatieve zin. De populairste smaken in Nederland zijn de Orange Ginger en de Mate Lemon. De Belgen geven de voorkeur aan de Hibiscus Mint en in Duitsland is de Spearmint Lemon de hardloper. Opvallend genoeg is de laatstgenoemde in Nederland en België juist het minst in trek. De keuze is en blijft natuurlijk aan de consument wanneer deze voor het schap staat."

Ten opzichte van de zomer van 2018 ziet Sofie ook de nodige verschillen. "De gewone thee loopt beter door dan vorig jaar. Toen hadden we echt mindere cijfers in de zomer, omdat de zomer qua temperaturen al heel vroeg begon. Dit jaar hebben we te maken met minder stabiel zomerweer en dat komt de verkoop van onze gewone kruiden- en specerijenthee zeker ten goede."

Voor meer informatie:

Sofie Vanhove
Yogi Tea
06 38105221
[email protected]  
www.yogitea.com