"Hoe vaker ze het zout koken, hoe hoger de concentratie aan mineralen is"

Koreaans bamboezout nu ook in Nederland

Tholen - 'Bambu Salz' ofwel bamboezout is nu ook in Nederland verkrijgbaar. "Het bijzondere aan deze zoutsoort uit Korea is dat het een hele hoge concentratie mineralen bevat. Dit komt door de traditionele manier waarop het zout bewerkt wordt. "Het zeezout uit de Koreaanse zee wordt in holle bamboestengels op een vuur opgestookt. Daardoor ontstaat een kookproces wat er voor zorgt dat de hoeveelheid mineralen die van nature al in het zeezout aanwezig zijn, nog verder wordt verhoogd", vertelt Tim Spek (Noble House).

Linksboven: bamboe gevuld met zeezout en afgedekt met rode klei. Linksonder: verschillende malen gebrand bamboezout, te herkennen aan de verschillende kleuren. Rechts de 9x gebrande bambu Salz, zeer grof, deze zit verpakt in een donkere koker.

Het Bambu Salz is er in drie varianten: 1x gebrand, 2x gebrand en 9x keer gebrand. "Hoe vaker ze het zout koken, hoe hoger de concentratie is. Het ziet er ook heel mooi uit. Je ziet echt kleurverandering in het zout naarmate het vaker gebrand is. Dit varieert van wit tot bruin-paars."

Tim geeft aan dat dit zout in Duitsland al vrij bekend is. "Daar is het echt een ding. Artsen schrijven dit zout voor. En het wordt bijvoorbeeld gebruikt door mensen die veranderen van medicatie of beginnen met medicatie. De mineralen in dit zout activeren lichaamscellen zodat deze voedingsstoffen beter op kunnen nemen."

9 maal gebrand extra grof bamboezout.

Hij heeft het bamboezout voor het eerst laten zien en proeven tijdens de Informatiebeurs van Holland Pharma (zaterdag 15 juni). "De reacties daar waren heel positief. Het gaat om heel zuiver zout dat dankzij het kookproces heel goed gefilterd is. Vooral het zout met een hogere brandgraad is volgens mij echt interessant voor therapeuten. Dit heeft een meer mineraalachtige smaak en wordt veelal op medicinale wijze ingenomen. Het bamboezout dat één of twee keer gebrand is, kan gebruikt worden als vervanging voor tafelzout."

9 maal gebrand grof bamboezout.

Klik hier voor meer informatie over bamboezout op de website Freedom of Health. Het bamboezout is verkrijgbaar via Amanvida en Holland Pharma.

Voor meer informatie: tim.spek@noble-house.tk 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven