Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Do you care about our Planet?

Nieuw biologisch (kruiden)theemerk ter ere van 40-jarig bestaan

Organic Flavour Company viert dit jaar haar 40-jarig bestaan, onder meer door een nieuw biologisch (kruiden)theemerk te introduceren: i Do! Het gaat om een assortiment van 14 theeën, verpakt in een doosje met 20 builen, verdeeld over verschillende segmenten. Uiteraard met de vertrouwde ingrediënten en kwaliteit. Naast vier verschillende groene thee varianten, zijn er bijvoorbeeld een ochtend- en avondthee, een energie en een balans thee, en enkelvoudige varianten zoals brandnetel, kamille en gember.

Sinds de oprichting in 1979, als Kruidenhandel Piramide, is langjarige samenwerking opgebouwd met leveranciers in oorsprongslanden, zoals Vietnam en Egypte. Minimaal één keer per jaar worden de boeren bezocht. Ontwikkelen van melanges, mengen en verpakken gebeurt in eigen huis, waardoor de hele keten volledig transparant is. Zonder gebruik van aroma’s, maar met de smaak en kracht van de kruiden en specerijen die voornamelijk afkomstig zijn uit kleinschalige landbouw en wildpluk.

Klik hier voor een grotere afbeelding.

Na de verkoop van het gelijknamige oprichtingsmerk door de toenmalige eigenaar, zijn zes medewerkers sinds 2017 de trotse eigenaren van OFC, hartstochtelijk gesteund door de overige collega's.

"i Do! is een commitment aan onze planeet, aan de natuur, aan onze medemens en aan de natuurvoedingswinkel. Het is van groot belang voor de sector om de biologische bedrijven die vanuit overtuiging werken te behouden. Of dat nu start ups zijn, of bio-pioniers. Het gaat niet uitsluitend om het niet gebruiken van pesticiden, maar om het erfgoed van de biologische beweging; gezondheid, ecologie, billijkheid en zorg", vertelt Vendie Kroesbergen.

"Door verantwoordelijkheid te nemen voor de hele keten en leveranciers niet uit te knijpen tot de laagste prijs, wordt een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en groei van de regio’s waar de producten groeien. Planten hebben niets anders nodig dan een gezonde, vruchtbare bodem, en tijd om te groeien. Dat maakt de kruiden en specerijen rijk van smaak."

"Het beleid van Organic Flavour Company is er op gericht om haar onafhankelijkheid en authenticiteit te behouden. Intensieve samenwerking met de natuurvoedingswinkels is daarbij een belangrijke voorwaarde."

Voor meer informatie: 0318 519139, info@ofc.nl en www.ofc.nl 

Publicatiedatum: