Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Planeet reddend' biologisch amber bier gelanceerd door Britse brouwers

Friends of the Earth, Stroud Brewery en Toast Ale hebben samengewerkt om Flour Power te maken, een biologisch amber bier dat enkele oplossingen bevat voor een groenere toekomst.

Het “moderne” bier wordt geproduceerd in een brouwerij die als doel heeft om het milieu te steunen en de koolstofvoetafdruk te verkleinen. 

Het onverkochte biologische brood van House Bakery, dat anders verloren zou gaan, wordt gebruikt om het bier te maken. Het bier is zwaar gehopt met citrus en Azacca om een "intens citrusaroma" te creëren, gebalanceerd door een "fruitige afdronk".

Mike Birkin, campagnevoerder bij Friends of the Earth: "Bij Friends of the Earth houden we altijd een oogje in het zeil voor bedrijven die een betere manier hebben om dingen te doen, dus we zijn enorm enthousiast over de samenwerking met Stroud Brewery en Toast Ale.

"Met Flour Power willen we een ambachtelijk bier presenteren dat bewijst dat de dingen die we leuk vinden, geproduceerd kunnen worden op een meer attente, duurzame manier."

“We hopen dat meer bedrijven, waaronder andere brouwerijen, zullen gaan reageren op de klimaatproblemen. Laten we Flour Power dus aanmoedigen en danken dat het ons de weg vooruit toont."

Chris Head, samenwerkingenmanager bij Toast Ale: "In het VK wordt 44% van het brood nooit gegeten. We zijn op een missie om dit te veranderen door samen te werken met brouwerijen en bakkerijen over de hele wereld om zo geweldig smakende bieren te maken die beter zijn voor de planeet. Het is een 'revALEution' om voedselverspilling te beëindigen. 

“We zijn enorm trots dat we samen mogen werken met Friends of the Earth om mensen bewust te maken van klimaatsverandering en om hun geweldige werk te steunen.

“De voedselproductie, waarvan we een derde verspillen, is één van de grootste bijdragers aan de klimaatverandering, dus ze zijn een krachtige bondgenoot van onze missie.

“De samenwerking met onze collega-brouwerij B Corp Stroud Brewery om Flour Power te creëren was een leuk en heerlijk avontuur dat heeft geresulteerd in een geweldig biologisch gouden bier dat klanten aan zal moedigen om hun steentje bij te dragen. Samen kunnen wij de wereld veranderen.

5% van de opbrengst van Flour Power zal worden gedoneerd aan de klimaatcampagne van Friends of the Earth.

Bron: Bar Magazine

Publicatiedatum: