Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Organic Wine Report - IWSR:

"Wereldwijde bio-wijnverkoop zal met 9,2% toenemen tussen 2017-2022"

Hoe ziet de toekomst van bio-wijn er uit? Hierop gaat de IWSR in het Organic Wine Report in. In het rapport staat onder meer dat in 2022 de mondiale wijnmarkt 2,43 miljard dozen zal omvatten: 87,5 miljoen daarvan zal bio-wijn zijn, wat een groeiratio van 9,2% inhoudt tussen 2017-2022.

Volgens de IWSR groeit de wijnconsumptie in de VS en neemt bio-wijn daarvan z'n deel in. Het rapport raamt dat de groei van de bio-wijnsector tot 2022 zal stijgen met 14,3%. De Amerikaanse bio-wijnmarkt wordt door binnenlandse producten gedomineerd (70%) en de meeste Amerikaanse wijndrinkers zijn vrouwen, millennials en mensen met hogere inkomens. 

Volgens het rapport zijn het de Europeanen die het meest actief zijn op het gebied van bio-wijn, tenminste tot 2022. Hoogtepunten van de markt: 

In het Verenigd Koninkrijk daalt de wijnconsumptie, maar het bio-wijnvolume is geraamd een CAGR van 9,4% van 2017-2022 te vertonen. Britten betalen 38% meer voor een fles bio-wijn dan voor conventionele wijn en kopen 60% rode en 40% witte/rosé wijn. 72% van de Britse bio-wijn komt uit Frankrijk, Italië en Spanje. De Britten die bio-wijn kopen wonen over het algemeen in grote steden en hebben hogere inkomens.

In Frankrijk is 99% van de bio-wijnconsumptie van binnenlandse wijn. Het segment is goed voor 4% van de wijnmarkt en de algehele Franse consumptie is geraamd 2,1% CAGR af te nemen tussen 2017-2022. De bio-wijn is geraamd te stijgen met 13,3%, wat 17 miljoen dozen inhoudt. De meeste bio-wijn ligt in Franse supermarkten, maar het rapport meldt een groei in de horeca geraamd is. Parijs stuwt de Franse bio-wijnmarkt, maar de trend groeit in andere delen van het land snel. 

Duitsland is de grootste markt voor bio-wijn. Sinds 2012 is deze gegroeid met een CAGR van 17,9% en is goed voor 6% van de Duitse wijnconsumptie. 52% van de bio-wijn die in Duitsland geconsumeerd wordt komt van de binnenlandse markt en wordt vooral de vrouwen, mensen boven de 50 en met hoge inkomens gekocht. 

Volgens de IWSR is ook in Azië de bio-wijnmarkt goed ontwikkeld, vooral in Japan, dat 10% van de wijnafzet vertegenwoordigt. De afgelopen 5 jaar is de bio-wijn in Japan gegroeid met 8,2% CAGR. IWSR raamt een afname van de groei in de komende jaren. Hoewel Japan al een aantal jaar z'n eigen wijn produceert, komt de meeste bio-wijn uit Frankrijk. Rode wijn domineert met 84,8%.

Publicatiedatum: