Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Neleman Organic Wine bestaat 5 jaar

Vanuit kantoor aan huis en met zijn vriend en wijnmaker Diego Fernández Pons in Valencia is Derrick Neleman 5 jaar geleden zijn eigen wijn gaan maken en creëerde zo het spraakmakende wijnmerk Neleman: Spaanse wijn met een Nederlands hart. In het eerste jaar werd de webshop www.neleman.org al genomineerd voor Beste Startende Webwinkel, samen met www.picnic.nl. Inmiddels wordt Neleman wijn geëxporteerd naar 10 landen en krijgen de wijnen jaarlijks nationaal en internationaal goede recensies.

Uniek verhaal
In Neleman wijnen komen passie, liefde voor natuur en mooi design samen. De wijnen zijn veelal gemaakt van lokale, soms bijna uitgestorven druivensoorten. Van de verdil druif is bijvoorbeeld nog maar zo’n 50 hectare aangeplant. Neleman vindt het belangrijk dat lokale druivensoorten behouden blijven, voor de biodiversiteit, de plaatselijke cultuur etc. Jaarlijks planten ze bomen om hun CO2 uitstoot te compenseren. Alle wijnen zijn biologisch, vegan en klimaatneutraal gecertificeerd en door Neleman zelf gemaakt.

Spraakmakend
Elke wijnfles heeft een uniek ontworpen label met elk een eigen verhaal. Just Fucking Good Wine bijvoorbeeld, een statement tegen wijnsnobisme. Of Nucli, dat kern betekent, in dit geval de essentie van goede wijn. Neleman vindt dat een fles wijn iets speciaals mag zijn, bedacht en gemaakt met veel aandacht. Met een label dat kwaliteit uitstraalt en uniek is. De designs zijn opgepikt door vooraanstaande designblogs wereldwijd.
 
Kurk
Neleman kiest er bewust voor om alle wijnflessen af te sluiten met kurk. Kurk hoort al eeuwenlang bij wijn en Neleman past de nieuwste technische snufjes toe: de Helix draaikurk waarbij geen kurkentrekker meer nodig is, makkelijk voor de picknick in het park en de horeca. En de NDTech kurk, een revolutionaire kurk waarbij de TCA oftewel kurkbacterie geen kans meer maakt. Wist je dat kurkeikbossen een belangrijke functie hebben? Ze houden bosbranden tegen en bieden een leefomgeving voor veel inheemse dieren en bijna uitgestorven vogels. En met hun nationale kurkretourprogramma behouden we een waardevolle grondstof voor een volgend leven.

Feestelijke activiteiten
Natuurlijk gaat 5 jaar Neleman niet voorbij zonder feestelijke activiteiten. Op 5 april aanstaande is in de Neleman City Winery in Zutphen de maandelijkse Thank God It’s Friday borrel in een speciale editie. Op 13 april volgt de jaarlijkse Hamersma proeverij; die dag komt De Grote Hamersma 2019. Een aantal wijnen heeft na 5 jaar een re-design gekregen. Er is een besloten feestje voor relaties en natuurlijk zijn er veel speciale wijnacties. Als klap op de vuurpijl brengt Neleman later dit voorjaar een jubileum wijn uit, gemaakt van de onbekende inheemse druif tardana. Een eerbetoon aan lokale druiven. Met uiteraard weer een uniek en bijzonder label.

Voor meer informatie:

www.neleman.org en www.neleman.es

Publicatiedatum: