Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada: Biologische thee in Brits Colombia teruggeroepen om salmonella

In Brits Colombia zijn twee soorten biologische thee teruggeroepen door een mogelijke besmetting met salmonella. De recall geldt voor thee├źn van Organic Matters: de Organic Tulsi Tea Blend (Holy Basil) en Organic OM Tea Blend. 

In een persbericht adviseert de Canadian Food Inspection Agency (CFIA) het publiek om de thee weg te gooien of terug te brengen naar de winkel waar ze het gekocht hebben.

Consumenten mogen de thee niet drinken, waarschuwde de CFIA. 

Voedsel, dat besmet is met salmonella, lijkt vaak niet bedorven, voegden ze toe. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een zwak immuunsysteem lopen het meeste risico om ziek te worden.

Zij kunnen serieuze en soms zelfs dodelijke infecties oplopen door het eten of drinken van besmette voedingsmiddelen.

Gezonde mensen krijgen vaak minder ernstige klachten als koorts, hoofdpijn, overgeven, misselijkheid, buikkrampen en diarree. Ook zij kunnen echter langdurige complicaties krijgen, zoals artritis.

Op dit moment zijn er geen ziektegevallen bekend die in verbinding staan met de terugroeping, die voortkwam uit een inspectie van de CFIA.

Het agentschap doet nu onderzoek naar de voedselveiligheid, wat wellicht tot nog meer terugroepingen kunnen leiden.

Salmonella is een bacterie die wordt verspreid door het eten en drinken van besmette voeding en dranken, waaronder rauwe of onvoldoende gekookte kip of eieren. Het kan ook aanwezig zijn in ongepasteuriseerde zuivelproducten en rauwe groenten en fruit.

Daarnaast kan salmonella verspreid worden door contact met besmette dieren en mensen en het kan overgebracht worden door oppervlakten als bijvoorbeeld een aanrecht.

Het publiek wordt geadviseerd om voeding grondig te wassen en te koken en alle oppervlakten die in contact komen met voedsel goed schoon te maken.

Bron: CTV Vancouver

Publicatiedatum: