Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw van Vivani: Hot & Spicy cacaodrank

"Behoorlijk pittig maar valt bij een breed publiek in de smaak"

Tholen - Vivani introduceerde op de BIOFACH niet alleen diverse nieuwe chocoladerepen, maar ook een tweede variant cacaodrank: de Hot & Spicy Chocolate. Alexander Kuhlmann geeft aan dat ze positief verrast waren over de reacties: "In tegenstelling tot onze verwachtingen bleek onze nieuwe Hot & Spicy drinking chocolate' tijdens de beurs bij een breed publiek in de smaak te vallen. Hoewel hij behoorlijk pittig is, waren de meeste mensen enthousiast over de harmonieuze combinatie van chili, kaneel, cacao en kokosbloesemsuiker."

Vivani-liefhebbers zijn inmiddels goed bekend met de klassieke cacaodrank 'Hot Chocolate (met een cacaogehalte van 62%)'. Nu is daar een nieuw ontwerp aan toegevoegd. De variant 'Hot & Spicy Chocolate' is een vurig en pittig alternatief, dat gezoet is met kokosbloesemsuiker.

Zo'n 2500 jaar geleden genoot het onder de Azteken een cultstatus: vloeibare chocolade. Hoewel de huidige interpretatie ervan een minder archaïsche rol speelt in de samenleving, bezit deze nog steeds een zekere charme. Het Duitse chocolademerk Vivani heeft deze charme nu verwerkt in een speciaal kunstzinnig blik. De nieuwe variant cacaodrank is vanaf deze maand te koop in natuurvoedingswinkels. De Duitse producent is er van overtuigd dat de Azteken het drankje ook op deze manier hadden gekruid, als ze in die tijd al bekend waren geweest met kaneel. Vivani heeft voor het ontwerp een in Duitsland gevestigde nieuwkomer in de kunstscene gevraagd: Aziz El Khiar.

Alexander Kuhlmann in de Vivani-stand op de BIOFACH.

De Hot & Spicy Chocolate bevat een cacaopercentage van 72%. Een blik bevat 280 gram en de consumentenadviesprijs bedraagt 6,99 euro. Het blik bevat bittere chocoladeschaafsels, die perfect oplossen in melk of plantaardige dranken. Ze zijn voorzien van een pittige hint van chili en kaneel. En zoals gezegd is het verfijnd met kokosbloesemsuiker.

Voor meer informatie: Alexander Kuhlmann, kuhlmann@ecofinia.de, www.ichoc.de