Nieuwe labels voor Franse telers

Telersvereniging Demain la Terre kent 60 criteria rond 9 onderwerpen: fytosanitaire producten, water, bodem, biodiversiteit, energie, verspilling, economie en maatschappij. De leden van de vereniging willen bouwen aan een verantwoordelijke tuinbouw en aan respect voor het milieu en voor mensen. Om dit streven te benadrukken introduceert vereniging Demain la Terre twee nieuwe criteria: geen residu's en telen zonder synthetische gewasbeschermingsmiddelen. 

 

 

 

 

 

Geen residu's
Het eerste criterium 'geen residu's' geeft de consument de mogelijkheid om groenten en fruit te kopen waarin, na grondige analyse door een onafhankelijk laboratorium, geen residu's van gewasbeschermingsmiddelen zijn gevonden. Gebaseerd op de vrijwillige deelname van de telers zal dit nieuwe criterium toegevoegd worden aan de jaarlijkse verificatie van een teeltbedrijf door een onafhankelijk inspectieorgaan.

Tijdens deze jaarlijkse check worden criteria van Demain la Terre geverifieerd. Dit criterium is gelinkt aan de vermindering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Op het label, waarop het logo van de vereniging staat, zal vermeld worden dat 'geen residu's van gewasbeschermingsmiddelen gevonden zijn'.

 

 

 

 

 

Geteeld zonder synthetische gewasbeschermingsmiddelen
Het tweede criterium 'geteeld zonder synthetische gewasbeschermingsmiddelen' weerspiegelt de betrokkenheid bij de teeltmethode. Het garandeert de consument dat een product geteeld is op een milieuvriendelijke manier. De teler die hieraan meedoet doet dit vanaf het zaad tot aan het eindproduct. Daardoor komen alleen bio-producten en bio-gecontroleerde alternatieven in aanmerking. Ook hierop wordt een jaarlijkse verificatie uitgevoerd. En ook dit komt op een label van Demain la Terre te staan. 

Al 11 leden hebben zich vrijwillig voor beide criteria aangemeld. 

Voor meer informatie:  
Demain la Terre
+33 (0)5 62 60 19 03 
contact@demainlaterre.org  
www.demainlaterre.org  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven