Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw design English Tea Shop gebaseerd op kleurrijke Sri Lankaanse traditie

Het nieuwe ontwerp van de verpakkingen van de English Tea Shop heeft een consistent uiterlijk in alle 55 landen waar de thee verkocht wordt, en tonen een sterk, verenigd merk tegen een achtergrond van duurzaamheid. 

Het in Londen gevestigde innovatie-, merkstrategieën- en ontwerpbedrijf Echo heeft onlangs de merkidentiteit en verpakkingen van het duurzame biologische theemerk English Tea Shop nieuw leven ingeblazen.

Nigel Ritchie, medeoprichter en creatief directeur bij Echo, legt uit dat de levendige, opvallende kleuren geselecteerd zijn om "de Sri Lankaanse traditie van het vieren van kleur in al zijn glorie" te weerspiegelen en om een kleurcode te creëren voor de verschillende theelijnen. Het nieuwe ontwerp van het merk bevat het woord 'organic' een mandala-ontwerp die de biologische ingrediënten viert, een theepot en verschillende andere illustraties die het productieverhaal van het merk vertellen.

In het theepot icoon, een klassieke ronde Engelse theepot, staan de figuren van een man en een vrouw die theeplanten aan het verzorgen zijn. Gedetailleerde mandala ontwerpen, gemaakt door de Franse illustrator Margaux Carpentier, bloeien vanuit het midden van de verpakkingen om de biologische ingrediënten in het product te vieren. De illustraties op de verpakkingen tonen aan de ene kant een oceaan die een teeltbedrijf en een fabriek verbindt, en aan de andere kant een Engels theewinkeltje.

De directeur van de English Tea Shop, Suranga Herath: "Ons merk is door de tijd heen een voorbeeld geworden van de smaak en waarden die mensen willen. We wilden over de hele wereld een consistente visuele identiteit voor ons merk creëren, zodat mensen ons merk gemakkelijker kunnen herkennen. Tijdens dit proces zijn we echter tot de conclusie gekomen dat ons teelt-tot-theekop verhaal niet alleen een ethos is waar we in geloven: het kan de verbindende factor worden voor ons merk. De vernieuwing van onze identiteit gaat verder dan het veranderen van onze verpakkingen: het verandert hoe we communiceren en contact leggen met al onze klanten."

Bron: Transform magazine (Keltie Mechalski)

Publicatiedatum: