Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw van Riso Scotti: Barista

"Een 100% duurzame latte of cappuccino? Het kan"

Riso Scotti heeft onlangs een nieuw product geïntroduceerd: de Barista. "Dit plantaardige product, op basis van haver, is speciaal gemaakt om de lekkerste koffie creaties te maken zoals een romige cappuccino, macchiato of latte. Naast de heerlijke smaak van de Barista, schuimt deze ook nog eens extra lang, en dat zonder toevoeging van chemische stabilisatoren", vertelt Paul van Ginkel van Glutenvrijtotaal.nl.

Paul heeft dit product op de Bio-beurs in Zwolle afgelopen januari geïntroduceerd in Nederland. Bezoekers konden een heerlijke cappuccino proeven met de Barista van Riso Scotti. Het product is als razende opgenomen door diverse partijen en is al verkrijgbaar in een groot aantal winkels. "Het is geweldig om te zien dat iedereen zo enthousiast is over dit product", geeft Paul aan. "Ik hoop dat dat de rest van Nederland net zo enthousiast is als wij."


De eerste cappuccino met Riso Scotti Barista op de Bio-beurs 2019. Links Eric Beek van Illimani en rechts Paul van Ginkel. 

Paul ziet dat er een verschuiving gaande is naar een verantwoorde, fairtrade en biologische koffieproductie. En dat steeds meer mensen liever een speciaal kopje koffie drinken, zoals een cappuccino, latte of macchiato. "De essentie van deze koffie specials is het gebruik van melk, en dan voornamelijk koemelk. De koffiedrinkers worden zich steeds bewuster van hun product en kiezen voor een plantaardige melk, op basis van soja. Helaas wordt vergeten dat er voor de productie van sojabonen, de basis van sojamelk, vele hectares aan regenwoud en bossen worden gekapt. Een grote stap terug voor dat verantwoorde kopje koffie. We moeten dus op zoek naar een goed alternatief. Dit hebben we gevonden in Italië. Hier produceert het bedrijf Riso Scotti, dat al sinds de oprichting in 1860 in handen is van de familie Scotti, al decennialang biologische producten op basis van rijst. Nu zijn zij een aantal jaren geleden ook begonnen met het maken van biologische producten op basis van andere granen", aldus Paul.

Hij geeft aan dat het bedrijf sinds de oprichting vastgehouden heeft aan hun waardes en dat is volgens hem duidelijk terug te zien in hun producten. "Niet alleen worden hun producten volledig gemaakt uit biologisch geteelde grondstoffen, maar bevatten deze ook nog eens een hoger percentage aan natuurlijke grondstoffen dan producten van veel andere producenten. Toch kunnen ze de kosten, en dus de prijzen, laag houden zodat iedereen kan genieten van de verantwoorde producten van Riso Scotti. Met de Barista van Riso Scotti zet je in een handomdraai een echt Italiaans kopje koffie op tafel en denk je ook nog eens aan het milieu! Het kopje koffie dat steeds duurzamer aan het worden was, wordt nu écht 100% duurzaam."

Voor meer informatie: Paul van Ginkel, Glutenvrijtotaal BV

Publicatiedatum: