Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Brandon Hanson van Sonoma (VS):

"Gingen voor biologisch om de best mogelijke ingrediënten te krijgen"

Hanson Organic Vodka van Sonoma valt op in de Amerikaanse schappen omdat het gaat om gecertificeerde bio-wodka. Brandon Hanson van Sonoma vertelt: "Bij wodka ging het allemaal om image en luxe, waardoor wij een wodka wilden maken die om de ingrediënten draaide. Zo kwamen we op het idee om Sonoma-druiven te gebruiken en alles biologisch te doen. We gingen niet voor bio uit biologisch oogpunt, maar meer voor bio om de best mogelijke ingrediënten te krijgen."

Brandon, acteur en vroeger barman, benaderde samen met zijn broer Chris in 2014 hun vader om een destilleerderij te openen. 

"We zagen wat er gebeurde op het gebied van bier, waar sommige kleinere jongens een marktaandeel veroverden op de groten en we dachten dat gedestilleerd het volgende zou kunnen zijn."

De Hansons begonnen met het maken van wodka. Ze maakten zelf het basisproduct, een wijn met een hoge zuurgraad en destilleerden daar hun wodka van. Dit in tegenstelling tot anderen die het basisproduct aanschaffen en daarop voortborduren. 

"Het is intensiever om eerst wijn te maken. Je moet druiven kopen, persen en later destilleren. Maar het eindresultaat maakt het de moeite waard."

De broers gingen een samenwerking met hun vader Scott, een filmproducent, aan. Scott: "De laatste film die ik maakte ging over het maken van whiskey en daarvoor moest ik alles over deze drank leren. Er is nog veel onbekend over de wereld der spiritualiën, veel rook en spiegels. Mijn kinderen b.v. willen weten waar iets gemaakt wordt, hoe het gemaakt wordt en wat de ingrediënten zijn. De wereld is vandaag de dag anders. Daarom wilden we een sterke drank maken waarvan precies te achterhalen is wat erin zit, wie het maakt en hoe."

Het resultaat is een kleine partij, gebaseerd op druiven en non GMO, bio-wodka die ze van begin tot einde zelf maken. Ze hebben een grote, moderne proefkamer die open staat voor publiek. 

Hanson bottelt een original, een komkommer-, een gember-, een mandarijn- en een habanero-wodka. Ook hebben ze een seizoensgebonden editie: bramen en espresso. Het bedrijf biedt ook een 4 jaar oude single malt whiskey aan.

Scott: "We spenderen veel tijd aan ons water. Het komt uit de Sonoma Valley. Reiniging is een zware klus. We gebruiken geen gedestilleerd water omdat daarin het mineraalgehalte verloren is gegaan. En de smaak."

Omdat de wodka bio is moeten alle ingrediënten op het etiket vermeld worden. "Veel mensen in deze sector willen snel geld verdienen. Wij besloten om iets voor onze kinderen op te bouwen. Daarom hebben we een lange termijn plan. We willen langzamer groeien, meer biologisch zogezegd."

Bron: marinij.com 

Publicatiedatum: