Udea optimaliseert het nieuwe Omni-channel DC met Consafe Logistics’ Astro WMS

Warehousemanagementspecialist Consafe Logistics maakt bekend dat de biologische groothandel Udea het Astro WMS en WCS gaat implementeren voor het optimaliseren van de magazijnprocessen. Deze software wordt gefaseerd geïmplementeerd om alle medewerkers voor te bereiden op het consolideren van drie verschillende magazijnen naar een nieuw omni-channel distributiecentrum op het Foodpark in Veghel. Dankzij deze investering kan Udea de komende jaren succesvol blijven groeien en zowel de efficiency als leverbetrouwbaarheid verder verhogen.

Magazijnprocessen optimaliseren
Udea is de biologische groothandel achter de snelgroeiende Ekoplaza supermarkten en e-commerce verkopen. Momenteel verwerkt en bewaart dit bedrijf alle vers- en droogwaren en diepvriesproducten nog in aparte magazijnen. In nauwe samenwerking met Vanderlande en Consafe Logistics gaat Udea alle magazijnprocessen optimaliseren en in vergaande mate mechaniseren en automatiseren. Daarvoor wordt  het nieuwe omni-channel distributiecentrum uitgerust met een ‘goods-to-man’ ADAPTO-systeem, met een capaciteit van 100.000 kratposities, aangestuurd door het Astro WMS en WCS. Omdat de verhuizing en magazijnenconsolidatie tot ingrijpende veranderingen voor alle medewerkers leidt, wordt het Astro WMS dit jaar alvast in de huidige magazijnen geïmplementeerd.     

Efficiency, leverbetrouwbaarheid en experience verhogen
“Wij investeren in een nieuw omni-channel magazijn voor onze toekomstige groei en het nog verder verhogen van de efficiency, leverbetrouwbaarheid en experience voor onze klanten en winkels”, zegt Erik-Jan van den Brink, commercieel directeur van Udea. “Door onze medewerkers dit jaar alvast te laten wennen aan het nieuwe WMS, bereiden wij hen in fasen voor op alle veranderingen en schalen wij onze capaciteit gefaseerd op. Wij hebben voor Consafe Logistics gekozen omdat de Astro-software flexibel naar al onze wensen is in te richten en goed samenwerkt met het ADAPTO-systeem van Vanderlande.“

Innovatief omni-channel distributiecentrum
“Udea creëert hier een innovatief omni-channel distributiecentrum met meerdere temperatuurzônes en een vergaande mechanisering en automatisering”, zegt Henk-Jan van Donkelaar, Chief Sales Officer van Consafe Logistics. “Het verheugt ons dit samen met Udea en Vanderlande te mogen realiseren en daarmee bij te dragen aan de verdere groei van het bedrijf. Behalve de implementatie van het Astro WMS en WCS, zorgen wij ook voor integraties met de huidige en nieuwe ERP-software van Udea en de systemen van Vanderlande.”

Voor meer informatie:

www.consafelogistics.com 

Udea 
Doornhoek 4040
5465 TD Veghel
info@udea.nl 
www.udea.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven