Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-smoothies van Everipe

Een moeder uit het Amerikaanse Larchmont heeft een missie : ze wil schoon eten eenvoudig en smakelijk maken via een nieuwe smoothie-koerierdienst: Everipe. 

Het concept laat, volgens medeoprichtster Kerry Roberts Sneyd, mensen wel tot 10 ingrediënten in 90 seconden naar binnen werken, waardoor het voor drukke gezinnen gemakkelijk is om schoon te eten zonder het gedoe van het zoeken naar recepten, boodschappen doen en snijden.

Roberts Sneyd: "De grootste hindernis voor een gezonde routine zijn meestal de tijd en de moeite. Het is niet prettig dat bio-producten niet lang meegaan en het ontmoedigt behoorlijk als je bedorven voeding moet weggooien."

Met Everipe, gebaseerd op het vriesdrogen van plantaardige superfoods, denken de partners de oplossing te hebben gevonden voor gemakkelijke, voedzame voeding en smaak en een gezondheidsritme waaraan mensen zich gemakkelijk kunnen houden. 

Roberts Sneyd richtte het bedrijf samen met Greg McMullen op. Hij experimenteerde met smoothies als voedingsrijk ontbijt, maar vond het organiseren van alle superfoods een tijdrovende en vervelende klus. Om tijd te sparen, stapte hij over op poeders, maar die vond hij uitermate smakeloos. 

Toen hij op een dag zijn vader bezocht zag hij hoe deze z'n ontbijtgranen, noten en gedroogde fruit voor een week klaar zette en dat bracht hem op het idee om dit met smoothies te doen. 

Met de hulp van een chef en holistisch voedingsdeskundige ontdekte hij dat het vriesdrogen van ingrediënten het gemak van poeder benadert en tegelijkertijd het plezier van hele stukken fruit en groenten geeft. 

Vervuld van de wens om mensen te helpen gemakkelijk schoon en smakelijk te eten zocht hij marketinghulp om zijn concept te realiseren. Hij ontmoette Roberts Sneyd, een drukke moeder die een manier om gemakkelijk gezond te eten zocht, en de samenwerking was geboren.

Everipe werd 1 januari geïntroduceerd in 4 smaken, waaronder Unbelievaberry (3 soorten bessen met een vleug mango en banaan), Greens with Envy (groene groenten en amandelen gezoet met ananas en banaan), Ripe Rebound (gember met kurkuma, tropisch fruit en bijenpollen) en Pina Colossal (eiland blend met ananas, banaan en kokosnoot). 

Alle recepten zijn ontworpen voor eenvoud, wat betekent dat  ze gemakkelijk te maken zijn met een kop water, ijs of amandelmelk of een andere soort melk. 

Elke smoothie bevat naast groenten en fruit een portie superfoods die voor elke blend anders is en voedingsrijke ingrediënten bevat als chia zaad, hennep hart, bijenpollen en krotenpoeders. 

Bron: lohud.com  

Publicatiedatum: