González Byass maakt eerste bio-gecertificeerde botteling bekend

González Byass heeft de eerste ECOCERT gecertificeerde bio-wijn voor z'n Chileense wijn van de Viñedos Veramonte bekend gemaakt: de Sauvignon Blanc 2018. Veramonte is het vlaggenschip binnen de González Byass-paraplu van Chileense labels en dit is de eerste van wat een 100% biologisch palet van Chileense wijnen moet worden. 

De Sauvignon Blanc 2018 werd gecertificeerd door ECOCERT, een Franse inspectie- en certificeringsinstantie die wereldwijd erkend wordt. ECOCERT is een onafhankelijke instantie. Ze bieden wereldwijde certificering aan volgens publieke regelwetgeving en privé standaarden. 

In 2018 nam wijnmaker Sofía Araya het stokje over van haar voorganger Rodrigo Soto als hoofd wijnmaker. Samen besteedden ze 6 jaar aan het integreren van biomethoden die zouden leiden naar deze belangrijke certificering. De wijngaarden van González Byass in Casablanca, Colchagua en Apalta zullen uiteindelijk 100% biologisch worden. 

Tot nu toe is 500 ha wijngaarden bio-gecertificeerd. In Chili is zo'n 5.000 ha beplant met bio-druiven, wat betekent dat 10% van de bio-druiven in Chili van Viñedos Veramonte afkomstig is. 

Schapen in de Veramonte wijngaarden

In Veramonte werd compost gebruikt om de bodem te verbeteren. Bodembedekkers tussen de rijen verbeterde de grondstructuur, verminderde erosie en zorgde voor voedingsstoffen voor de wijnranken. Schapen werden ingezet om gras te maaien en voor gezonde bemesting. 

Met z'n granieten bodem en brede biodiversiteit is Casablanca Valley een van de wijnstreken die het best geschikt is voor bio-wijnbouw. 

Bron: prnewswire.com 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven