Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-Cacao uit Sierra Leone

Tradin Organic heeft haar project voor volledig traceerbare cacao uit Sierra Leone flink uitgebreid. Dit oogstseizoen heeft Tradin Organic het inkoopteam in Kenema versterkt en zijn er twee nieuwe opslagloodsen bijgekomen in Mondema en Ngandona. 

Tradin Organic koopt de cacaobonen rechtstreeks van biologische boeren in Sierra Leone. De cacaobonen worden verzameld in de eigen opslagloodsen en voorbereid voor export. Na aankomst in Nederland worden de biologische cacaobonen verwerkt
in de Crown of Holland, de eigen cacaoverwerkingsfabriek van Tradin. Dankzij deze volledig geïntegreerde toeleveringsketen kan Tradin Organic haar biologische cacaoproducten traceren tot aan de cacaoboer.

Verantwoorde en duurzame bio-cacao
Tradin Organic is bezig om in Sierra Leone een duurzaamheidsprogramma op te zetten voor de cacaoboeren. Afgelopen november lanceerde Train Organic al een Farmer
Field School. Dit project zal ongeveer 72 Farmer Field Schools opzetten, die trainingen zullen geven om boeren te helpen hun productiviteit te verbeteren. Daarnaast zal het project 15
servicecentra creëren. Hier kunnen de boeren zaailingen en biologische inputs verkrijgen. Naast de Farmer Field Schools is Tradin Organic bezig met het opzetten van een project om de scholing van kinderen te promoten. Dit project moet bijdragen aan de preventie van kinderarbeid in de dorpen waar de cacaoboeren wonen. Later dit jaar zal Tradin Organic ook een herbebossingscampagne starten. Dit project zal gericht zijn op het tegengaan van ontbossing en het bevorderen van herbeplanting.

De achtergrond van bio-cacao uit Sierra Leone
Tradin Organic begon al in 2015 in Sierra Leone met het opzetten van een project voor bio-cacao. Het interne conflict en de ebolacrisis hadden de cacaosector in het land zwaar getroffen. In 2017 slaagde Tradin Organic erin om de eerste biologische certificering te krijgen voor een groep van 5.000 kleine cacaoboeren. Dit was een
belangrijke stap voor deze boeren, omdat de biologische certificering hen toegang gaf tot een betere prijs voor hun biologisch gecertificeerde cacao. Vervolgens heeft Tradin Organic in 2017 Tradin Sierra Leone opgericht. Dit lokale bedrijf heeft een team van 15 extensiewerkers die direct samenwerken met de
biologische boeren, om de kwaliteit en biologische integriteit van de cacaobonen te garanderen. Het project in Sierra Leone blijft groeien en in november 2018 was de groep met biologisch gecertificeerde boeren al gegroeid naar 35.000.

Biologische cacaoverwerking
De biologische cacaobonen uit Sierra Leone worden verwerkt in de Crown of Holland. Vorig jaar heeft de Crown of Holland een tweede productielijn in gebruik genomen. Met deze nieuwe productielijn kan de Crown of Holland nu zowel de nib-roasting als de wholebean-roasting aanbieden. Dankzij de eigen biologische verwerkingslijn en het cacaoproject in Sierra Leon zijn de cacaoproducten van Tradin Organic volledig traceerbaar.

Laag cadmiumgehalte
De cacaobonen uit Sierra Leone hebben een relatief laag cadmiumgehalte. Dit is een nuttige eigenschap, gezien de recente wetgeving in de EU en de VS, op het gebied van zware metalen in cacao.

Voor meer informatie:

www.tradinorganic.com

Publicatiedatum: