"We gaan voor de krachtige en uitgesproken smaken"

Max's Mints verfrist assortiment

Tholen - Max's Mints won vorig jaar verrassend de Best New Product award op de BIOFACH. Hiermee liet het jonge merk meerdere gevestigde namen achter zich in de categorie 'Grocery producst, snacks & sweets'. Dit keer staat Max's Mints op het Holland Paviljoen in hal 5, met nieuwe smaken en een fris kleiner blikje. "We zijn de laatste tijd intensief bezig geweest met het optimaliseren van ons assortiment. Het eerste jaar hebben we de tijd genomen om de producten in de markt te testen en hier feedback op te krijgen. Aan de hand daarvan hebben we nu besloten om wat veranderingen door te voeren", vertelt Floor van der Steen.

Eén van de eerste varianten verdwijnt en er komen drie smaken bij. Floor: "Op zich zijn we heel tevreden over het assortiment, maar we gaan toch voor de meer krachtige en uitgesproken smaken. Daarom gaat de Berry uit ons assortiment, die bleek simpelweg niet 'volwassen' genoeg. Zo vinden mensen de Coffee of fantastisch of helemaal niet lekker. Dat vind ik alleen maar goed. De Lemon-variant maken we ook nog frisser en zuurder." De nieuwe varianten zijn Spearmint, Ginger en Liquorice. "De Spearmint is extra fris, de Ginger prikkelt op de tong en de Liquorice heeft een drop-munt-smaak."

De zes smaken. Bovenste rij: Coffee, Spearmint, Lemon. Onderste rij: Menthol, Ginger, Liquorice.

Daarmee groeit het assortiment naar zes smaken. Dit is echter niet het enige nieuwsfeitje. De varianten Menthol, Ginger en Licorice zijn binnenkort namelijk ook in een kleinere verpakking beschikbaar. "Deze drie heel uiteenlopende smaken laten de breedte van ons assortiment goed zien. Het gaat om een kleiner blikje met een schuifdeksel. Er is vraag naar een handzamer product voor bijvoorbeeld in de auto. En een bijkomend voordeel is dat we de mintjes in deze verpakking tegen een lagere prijs kunnen aanbieden. Dit kleinere blikje bevat 14 gram, onze grote blikjes 35 gram."

Ook is er voor gekozen om de toonbankdozen aan te passen. Floor: "Hierin zitten nu acht blikjes in plaats van 14. We denken dat dit de stap kleiner maakt voor winkeliers om onze producten te proberen. Ook zijn deze dozen handiger te presenteren in het schap, omdat ze achter elkaar gevuld kunnen worden."

Max's Mints hoopt naast de biologische markt in de toekomst ook de out-of-home markt meer te kunnen gaan bedienen. Floor denkt hierbij aan tankstations, treinstations en luchthavens.

Floor met de Best Product Award-oorkonde tijdens de BIOFACH 2018.

Op de BIOFACH (13-16 februari in Neurenberg) is Max's Mints te vinden in hal 5, stand 203.

Voor meer informatie:

Floor van der Steen
Max's Mints
06 16179492
Floor@maxsmints.com
www.maxsmints.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven