Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Publieksprijs voor Marjolein Wielinga

Miedema Natuurlijk winnaar Groene Lintje

Afgelopen vrijdag werden de Groene Lintjes uitgereikt: de publieksprijs en de juryprijs. Volgens de jury zijn alle genomineerden stuk voor stuk winnaars. Toch sprong biologische melkveehouderij Miedema Natuurlijk eruit en kreeg het lintje.  Ondanks alle risico’s is Miedema Natuurlijk van een normale melkveehouderij naar een biologische melkveehouderij gegaan. Het is bekend dat deze stap geen makkelijke is, maar Miedema Natuurlijk is het bewijs dat het kan en daarmee is het echt een voorbeeld voor andere melkveehouderijen. Niet alleen de moed, maar ook de passie is wat de jury voor Miedema Natuurlijk deed kiezen. “Het hart moet erin zitten”, gaf hij zelf aan. De publieksprijs ging naar Marjolein Wielinga voor de ecologische bloementuin achter Huize Voormeer. Zij werkt hard aan de tuin en is een voorbeeld van hoe iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen aan een betere omgeving. 

Genomineerde Benny Holtrop kon helaas niet aanwezig zijn en kon dus niet door Gerrie Rozema geïnterviewd worden. Maar uit het ingeleverde stuk tekst en zelfs de lof van andere genomineerden werd duidelijk dat hij passie heeft voor natuur. Ondanks alle weerstand heeft hij doorgezet om ook in zijn kleine tuin de natuur een plekje te geven.

Ook stichting Tijd was genomineerd. De Stichting zet zich niet alleen in voor de natuur, maar combineert natuur met cultuur. Stichting Tijd betrekt daarnaast ook anderen en geeft anderen de gelegenheid op een leuke en interessante manier in contact te komen met deze circulaire manier van met de aarde omgaan.

De Reuzedei Akkrum wordt helemaal georganiseerd door vrijwilligers en wat een enthousiasme! Het was duidelijk te zien dat de vrijwilligers trots zijn om de Reuzedei en met recht. De Reuzedei verbindt mensen en op een feestelijke manier leren mensen hier over duurzaamheid. De jury was bovendien erg onder de indruk doordat de vrijwilligers groot blijven denken en de Reuzedei nog groter en beter willen maken.

Ekoplaza Heerenveen is een biologische supermarkt, maar het is veel meer dan dat alleen. Ekoplaza zet zich breder in voor duurzaamheid. Ekoplaza is veel meer dan alleen een winkel: de eigenaars hebben passie voor zowel de voeding die ze verkopen als de aarde waar het vandaan komt. Ze houden zich ook nog eens bezig met de verpakkingen waar het in zit en ziet het als een deel van haar missie om de plastic soep tegen te gaan.

Als muzikaal  intermezzo bij de feestelijke uitreiking in Trinitas speelde Marjolein Wielinga op de verschillende fagotten die zij had meegebracht.

Bron: GroenLinks Heerenveen

Publicatiedatum: