Eerste Boerentroonrede op Bio-beurs: De boer geeft ons voedsel waarde

Met de eerste Boerentroonrede geeft de biologische sector het belang van de boer aan in de productie van waardevol en duurzaam voedsel. Edith Lammerts van Bueren, voorzitter van kennisplatform de BioAcademy, zei voorafgaand aan de Boerentroonrede dat voedsel waarderen bij de boer begint. "Daarom is vandaag even niet de klant maar de boer onze koning", benadrukte Lammerts van Bueren.

In de Boerentroonrede sprak Boer Bart over zijn liefde voor het gezinsbedrijf. Hij gaf aan dat er, als je duizend jaren terugkijkt, veel ten goede veranderd is. Daar voegde hij aan toe dat hij hoopt dat zijn bedrijf de landbouw zo voortzet dat het nog duizend jaar mogelijk blijft gezonde voeding te produceren. Het is belangrijk de natuur weer plaats te geven en kringlopen te sluiten, zei hij. Boer Bart wees op het belang de verbinding te zoeken met de consumenten, te beginnen bij de kinderen.

Lammerts van Bueren hoopt dat de Boerentroonrede een traditie gaat worden. Ze vindt het belangrijk om de visie van boeren met de rest van de keten en de consumenten te delen.

Kennis samenbrengen
De BioAcademy wil de kennis in de biologische sector samenbrengen op een centraal punt. Bedrijven en organisaties plaatsen hun kennisaanbod bijeen op de internetpagina www.bioacademy.nl en ze werken samen aan de verbreding en verdieping van kennis door het aanbod aan trainingen en cursussen af te stemmen, uit te breiden en te vergroten. Daarbij kan de BioAcademy ook van dienst zijn bij het maken van op de sector toegesneden lespakketten, waaronder e-learning.

Fotografie: Dick Boschloo

Om dat belang te onderstrepen kreeg de winnaar van de Ekoland Innovatieprijs uit handen van Wiebe Broekema van de BioAcademy een waardecheque voor een online module in de BioAcademy. Op deze wijze kan het innovatieve karakter van het bedrijf van de familie Overesch uit Raalte gedeeld worden met de hele sector. De BioAcademy waardeert, net als de vakjury van de Ekoland Innovatieprijs, de brede aanpak op grond van de biologische basisprincipes op het bedrijf van de familie Overesch.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven