Open dagen Kruidenrijke zaaimengsels van Pure Graze

Komend jaar organiseert Pure Graze 11 open dagen in Nederland, België en Denemarken over de kruidenrijke Saladebuffetten.

De Pure Graze Saladebuffetten zijn kruidenrijke zaaizaadmengsels voor blijvend grasland, geschikt voor maaien en weiden met alle grazende diersoorten. De uitgebreidste zijn samengesteld uit 18 soorten grassen, klavers en kruiden. Ze hebben geen kunstmest nodig, zijn zeer goed droogteresistent, hebben een hoge productie, zijn vroeg en hebben een lang groeiseizoen.

Inmiddels hebben veel boeren de voordelen van het gebruik van deze mengsels ondervonden. “De saladebuffetten zijn zeer populair maar worden (nog) vaak behandeld door de gebruiker als gewoon grasland”, aldus Karoline Bloemendaal van Pure Graze. “En dat is jammer want daardoor worden de Saladebuffetten niet optimaal benut. Voor de dieren is het een zeer smakelijk en veelzijdig aanbod, gezond bovendien door het gebruik van kruiden. De soorten bieden weerstand tegen verschillende ziekten als maag- en longwormen.”

“Daarnaast zorgen de saladebuffetten voor een hoge opbrengst zonder kunstmest. Er kan op krachtvoer bespaard worden door het hoge droge stofgehalte van het verse product. Vanwege de gezondheid ondersteunende planten is de veearts minder vaak nodig. En de diep wortelende soorten zorgen voor een hoog watervasthoudend vermogen ook tijdens droge periodes.”

Daarom organiseert Pure Graze dit jaar 9 open dagen in Nederland, 1 in België en 2 in Denemarken voor geïnteresseerden en gebruikers van de Saladebuffetten. Hier kunnen geïnteresseerden de ingezaaide mengsels bekijken en is er informatie over het optimale gebruik.

“Voor meer informatie kunt een vrijblijvend gesprek aanvragen met onze experts om uit te zoeken wat geschikt is voor uw grond en veestapel”, aldus Karoline. Pure Graze is te vinden op de Biobeurs op standnummer 278.

Voor meer informatie:

www.puregraze.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven