Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sparkling Tea als no & low alcohol alternatief voor champagne

Wat doet een sterren sommelier die maar geen goed ‘NOLO’ (no of low alcohol) alternatief kan vinden voor zijn gasten? De meeste zullen stug verder zoeken of genoegen nemen met minder, maar zo niet Jacob Kocemba. Die gaat gewoon zelf aan de slag. De Deen koos voor thee als basis voor wat ‘s werelds beste mousserende drank zonder alcohol moest worden. Na jaren experimenteren lanceerde hij in 2017 samen met zakenpartner Bo Sten Hansen Copenhagen Sparkling Tea Company. Een compleet nieuwe categorie dranken was geboren.

Met biologische theeën als basis zijn vier verschillende biologische Sparkling Teas gecreëerd: de alcoholvrije BLÅ en RØD, GRØN en VINTER met elk 5% alcohol. Een combinatie van Scandinavische innovatie en Aziatische traditie met als resultaat een mousserende drank gebaseerd op thee in plaats van druiven. Iedere cuvée heeft zijn eigen unieke beleving. En met maximaal 13 verschillende theeën in één fles geeft ieder slokje een breed scala aan smaken, diepte en complexiteit. De verfijnde mousse maakt de smaakbeleving compleet.

Copenhagen Sparkling Teas worden gemaakt van een cuvée van 7 tot 13 theeën, die op dezelfde wijze worden geassembleerd als een cuvée van druiven bij het produceren van een Champagne. Uiterst nauwkeurig worden kleine hoeveelheden Sparkling Tea tegelijk geproduceerd, waarbij aandacht uitgaat naar de theesoorten, de kwaliteit, temperatuur, infusietijd en tijdsintervallen. Aan RØD, GRØN en VINTER wordt een kleine hoeveelheid witte wijn en wat suiker toegevoegd en aan de alcoholvrije BLÅ druivensap. Ook zit er in alle cuvée een beetje versgeperst citroensap.

NOLO alternatief met champagne uitstraling
Sparkling Tea is het bewijs dat dranken zonder of met weinig alcohol wel degelijk lekker, verfijnd, elegant en complex kunnen zijn. Perfect op 5 graden uit een mooi champagneglas tijdens feestelijke momenten of als basis voor gastronomische Sparkling Tea spijs combinaties.

In Nederland zijn de theeën te koop bij meerdere wijn- en speciaalzaken en ze staan op de kaart bij een selectie van hotels en restaurants, waaronder de nodige sterrenrestaurants. Ook zijn ze in de webshop te bestellen: www.sparklingtea.nl.

Voor meer informatie:

www.sparklingtea.nl 
www.facebook.com/sparklingtea.nl 
www.instagram.com/sparklingteanl

Publicatiedatum: