Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische mousserende wijnconsumptie groeit in VK tot 2022 met 50%

De biologische mousserende wijnconsumptie is klaar voor groei in het VK volgens een onderzoek van ISWR dat onlangs bekend werd gemaakt. Er werd een groei van meer dan 50% voor 2022 voorspeld.

De geraamde groei zal resulteren in een verdubbeling van het marktaandeel van mousserende bio-wijn in het VK. Deze positieve raming volgt een Compound Annual Growth Rate (CAGR), jaarlijkse groeiratio, van meer dan 11% tussen 2012-2017, ondanks dat er over de gehele linie, volgens het onderzoek, een terugval in de consumptie van mousserende wijn is geweest. De cijfers van alleen biologische mousserende wijn laten een groei van 70% over de afgelopen 5 jaar zien, wat een stijging van 3,36 miljoen 9 liter-dozen is in 2012 naar 5,72 miljoen 9 liter-dozen in 2017.

Giles Gough van IWSR: "De afgelopen jaren hebben we over de hele wereld een boost in de bio-wijnsector beleefd. Wat eens een niche was is meer en meer wijdverspreid geworden." 

Dit is goed nieuws voor de Britse wijnsector die 'een instabiele periode doormaakt tussen de Brexit, stijgende belastingen en nuchtere millenials'.

Rode wijn uit de 'Oude Wereld' blijft domineren met een overall afzet van 72% en 1 op de 6 flessen die verkocht wordt.

Volgens Gough komt dit door de prijs van bio-wijn, die hoger ligt en daarmee in de prijsklasse van de Oude Wereld-roden komt.

"Vanuit gezondheidsperspectief gezien bestaat het idee dat rode wijnen gezonder zijn dan witte. Dit is een visie die de typische bio-consument kan beïnvloeden in z'n keuze. De bio-consument is gebrand op conserveermiddelen en zal uiteindelijk gaan voor de meer natuurlijke bio-wijnen met zo weinig mogelijk sulfiet."

"Britse drinkers gaan steeds meer voor kwaliteit dan voor kwantiteit, wat de bio-wijnsector een platform geeft om in de huidige smaak voor premium producten te investeren. Uit onderzoek blijkt dat de consument bereid is om 38% meer te betalen voor een fles bio-wijn tegen een fles non-bio-wijn."

Naar de komende 12 maanden kijkend voorspelt het onderzoek, ondanks dat de impact van de Brexit niet onderkend kan worden, dat gezien de groeiende populariteit van bio-producten het onwaarschijnlijk is dat de Brexit niet zo'n grote impact zal hebben op bio-wijnen als of non-bio-wijnen. 

Bron: harpers.co.uk

Publicatiedatum: