Wijn van de grootste Australische wijnmaker:

Niet alleen biologisch, maar ook veganistisch

In een fles wijn liggen tijd en ruimte opgeslagen, want een wijnmaker destilleert vloeistof uit grond, zonneschijn en liefde. Een Australisch wijnmaker beweert dit allemaal gedaan te hebben door de natuur te omarmen en de invloed van de mens te minimaliseren. 

Mark Davidson van Australia’s Tamburlaine Organic Wines, de grootste biologische wijnproducent van Australië, kocht zijn wijngaard, die als sinds 1960 bestond, in 1985. Tamburlaine heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder een prijs voor  Gewurztraminer en voor Dry White Blends & Varietals tijdens de National Cool Climate Wine Show 2017.

De wijn wordt geproduceerd zonder het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, insecticiden en fungiciden. Er wordt evenmin synthetische mest gebruikt. .Wijngaarden uit de Hunter Valley dragen allemaal het “Australian Certified Organic” logo op hun labels. Om dit te kunnen doen worden ze jaarlijks gecontroleerd door de Biological Farmers of Australia die de strenge eisen checkt.

De wijnen van Tamburlaine zijn niet alleen biologisch, maar ook veganistisch. Uitgelegd wordt dat de meeste wijnmakers de bittere smaak van druivenpitten, stengels en schillen verwijderen waarvoor tijdens verschillende procedés dierlijke proteïnen gebruikt worden. Tumburlaine gebruikt hiervoor plantaardig materiaal.

Volgens Davidson is zijn succes te danken een de 'bewuste consument' die erop let waar z'n wijn en voeding vandaan komt. Zelf houdt hij er een gezonde levensstijl op na, maar is hij geen veganist.

Bron: BusinessWorld


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.