Oetra Mahadew, Ecolush:

"Je merkt dat in Nederland de wetgeving nog niet is aangepast"

Tholen – Oetra Mahadew van Ecolush heeft PLA rietjes en plastic zakken, die biologisch afbreekbaar zijn. “Ik heb rietjes en plastic zakken die composteerbaar zijn en daarnaast heb ik ook plastic zakken die in water oplosbaar zijn. De rietjes en plastic zakken worden gemaakt van PLA, maïszetmeel”, vertelt eigenaresse Oetra. “Dit geeft de stevigheid van gewone plastic rietjes en zakken, maar als ze in de natuur terechtkomen, zijn ze binnen 10 à 12 maanden afgebroken. Als ze bij het huisafval komen, gebeurt het afbraakproces nog sneller.”

“Voor de plastic zakken zijn alle soorten en maten mogelijk. Deze composteren, net als de rietjes, als ze in de natuur terechtkomen. Daarnaast hebben we ook bepaalde zakken die in water oplossen. Deze lossen na tien maanden op in de zee. Wat mij het meest aanspreekt aan deze producten, is dat je met deze producten toch het gemak hebt van wegwerpproducten. Maar doordat ze wel composteren, denk je toch aan het milieu.” 

Oetra verwacht dat de vraag naar de rietjes in de toekomst zeker zal stijgen. “Wat je merkt in Nederland, is dat de wetgeving nog niet is aangepast. Klanten in Engeland zijn wel meer geïnteresseerd in deze producten. Als het verbod hier rond is, verwacht ik dat er wel een grotere markt zal zijn voor de producten.”

Voor meer informatie:
Oetra Mahadew
Ecolush
Paltrokmolen 54
6003 CW weert
0647574197
ecolushnederland@gmail.com  
www.ecolush.nl  (nog in de maak)


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.