Marc Verhofstede, HUMUS

"Wij willen klanten vooral leren hoe ze de bodem weerbaar kunnen maken"

Tholen – “Wij hebben een uniek werktuig, “la Campagnole”, om de grond te decompacteren. Heel veel gronden zijn verdicht en voor de lokale groententeler hebben we een toestel dat de grond kan ontluchten”, vertelt Marc Verhofstede van HUMUS. “Dit zorgt dat er zuurstof in de bodem komt, waardoor hij weer levensvatbaar wordt. Het werktuig is ergonomisch goed opgebouwd. Dit gaan wij tonen op de netwerkdag.”

HUMUS richt zich vooral op bodembewerking en het verhogen van de bodemweerbaarheid. “Wij tonen ook hoe je kwalitatieve compost kan maken in tien weken tijd. Kwalitatieve compost en compostthee – een extract van compost – zijn concepten om leven terug in de grond te brengen. Op deze manier verhoog je onder andere de ziektenresistentie van planten.”

“Het wordt vooral in de bio-sector gebruikt, maar ook meer en meer in de conventionele landbouw. Door de klimaatsverandering heb je meer schommelingen in de hoeveelheid bodemwater en ook langere droogteperiodes. De gronden hebben minder vermogen om om te gaan met extremen. Wij willen klanten vooral leren hoe ze de bodem weerbaar kunnen maken t.a.v. de gehele klimaatproblematiek en hoe ze terug autonoom kunnen worden.”

Voor meer informatie:

HUMUS
Zaubeekstraat 227
9870 Zulte
info@bio-compost.be 
www.bio-compost.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven