Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Natuurlijke siroop uit Kroatië in overgang naar biologisch

“Alles wordt nog met de hand geplukt”

Tholen - In 2011 is het familiebedrijf Agropošta uit Kroatië opgericht door ondernemer Pavle Svaic. Het bedrijf richt zich op natuurlijke siropen, gemaakt van fruit en planten die nog met de hand geplukt worden in Kroatië. Het idee is ontstaan uit de liefde voor de natuur en de kennis van planten en fruit die binnen deze Kroatische familie steeds werd doorgegeven., generaties lang. De naam Agropošta betekent letterlijk 'Post uit de natuur'.

Toen Karin Gefken via haar moeder in aanraking kwam met Agropošta had ze de interesse om deze producten te gaan importeren naar Nederland. "Het product sprak mij aan, het waren sachets waar je een natuurlijke limonadesiroop mee kon maken. Siroop werd alleen bij mensen thuis gedronken, maar was nog niet te zien in de horeca. Ik heb contact gezocht met de eigenaar en we zijn een samenwerking aangegaan. Ik heb bij verschillende horecaondernemingen de sachets laten testen. Ze werden goed ontvangen en ben toen begonnen met importeren", zo vertelt Karin.



Het marketing gedeelte wilde Karin zelf gaan doen. "Het is zo’n mooi product, maar dit straalde er aan de buitenkant niet vanaf. Zo heb ik voorgesteld of ikzelf de ‘branding’ mocht doen voor het merk. Dit doe ik nu ook en ben inmiddels ook aandeelhouder binnen het hoofdbedrijf. We doen alles samen, maar de productie wordt nog steeds in Kroatië gedaan. Alles wordt met de hand geplukt en gemaakt, zo worden bijvoorbeeld in de winter (citroenentijd) 2 weken lang alle citroenen met de hand gesneden. Het is veel werk, maar brengt wel de beste kwaliteit. Zelf ben ik eens mee geweest om Salie te plukken langs de kust van Kroatië de velden in. Een mooie ervaring."



Toen Karin in 2014 startte, waren alleen nog maar de sachets verkrijgbaar. Sindsdien is het assortiment steeds verder uitgebreid en hebben ze nu ook flesjes, giftboxen en grote flessen. En dit alles in 7 verschillende smaken: citroen, framboos, lavendel, salie, vlierbloesem, munt en sinds kort ook aardbei. "We zitten momenteel in de overgang naar biologisch. De smaken vlierbloesem, salie en lavendel zijn inmiddels Skal gecertificeerd. De andere smaken volgen snel."



De siropen zijn niet te vinden in de supermarkten. "Het is een siroop in het hogere segment en momenteel te vinden in diverse horeca gelegenheden, groothandels en delicatessenzaakjes. Als eenmaal het hele assortiment Skal gecertificeerd is, dan hopen we ook in de biologische speciaalzaken te liggen", zo sluit Karin af.

Voor meer informatie:
Karin Gefken
Agropošta
Anthony Fokkerweg 61-1
1059 CP Amsterdam
Tel: 020 612 6070
Mob: 06 41975361