"Afnemers willen geen producten meer met toegevoegde suikers en palmolie"

Nieuw: Suikerarme, eiwitrijke en vezelrijke bio-granola's

Tholen - Meesters van De Halm introduceert een granolalijn. Deze nieuwe range granola's bestaat uit drie varianten: suikerarm, eiwitrijk en vezelrijk. De eiwitrijke granola heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze meer dan 20 gram eiwit per 100 gram bevat. Dit is 10 keer meer eiwit dan in spinazie. De vezelrijke granola bevat bijna 25 gram vezels per 100 gram, dat is meer dan in 5 sneden volkorenbrood*. En de aan de paarse verpakking te herkennen suikerarme variant bevat minder dan 5 gram suiker, dat is minder dan een tomaat*. De nieuwe producten zijn verpakt in biologisch afbreekbare folie die zo in de GFT-bak mag. De eerste granola's zijn inmiddels uitgeleverd en ze zijn naar verwachting vanaf begin juli in het schap te vinden.


Rob van den Berg, directeur van Meesters van De Halm, geeft aan dat de ontwikkeling van de granola's heel wat voeten in de aarde heeft gehad. "Voor de suikerarme variant wilden we wat betreft het suikergehalte onder de 5 gram blijven. Dat was een grote uitdaging voor wat betreft de grondstofkeuze. We zijn heel blij dat het gelukt is, omdat we echt iets speciaals wilden maken. Er zijn immers al heel veel biologische granola's op de markt, daarom moest het iets bijzonders zijn." De eerste reacties zijn heel positief. "We hebben de range eerder dit jaar op verschillende beurzen laten zien. We kregen er veel waardering voor. En bloggers en vloggers naar wie we de producten op hebben gestuurd reageren heel enthousiast."

Begeleidende posters met meer informatie over de granola's.

Rob vertelt dat Meesters van De Halm hiermee ook inspeelt op de wensen vanuit de handel. "Bij de meeste gebakken muesli's, ofwel granola's, is het suikergehalte erg hoog. Onze afnemers zitten tegenwoordig niet meer te wachten op producten met toegevoegde suikers en palmolie. Ook kunnen wij daar niet langer achter staan. We hebben er dan ook alles aan gedaan om granola's te ontwikkelen zonder toegevoegde suikers en zonder palmolie." Overigens bevat niet alleen de suikerarme granola van Meesters van De Halm minder dan 5 gram suiker. De eiwitrijke variant zou je met hetzelfde suikergehalte ook 'suikerarm' kunnen noemen. De andere variant (vezelrijk) bevat 10 gram suiker.


* Op basis van een portie van 50 gram.

Voor meer informatie:

Rob van den Berg
Meesters van De Halm
De Morgenstond 15
5473 HE Heeswijk-Dinther
0413 293090
Rob@dehalm.nl
www.dehalm.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven