"Minder animo, meer concurrentie en doel is bereikt"

Lekker naar de BioBoer stopt

Tholen - Volgend jaar zal geen nieuwe editie van Lekker naar de BioBoer georganiseerd worden. Paula Nijman bevestigt namens organisator Bionext dat 16 en 17 juni de laatste editie van Lekker naar de BioBoer gehouden is: "Helaas is dit jaar het laatste jaar dat we Lekker naar de BioBoer organiseren. Lekker naar de BioBoer is onderdeel van een EU-subsidie en die subsidie loopt af in de zomer”, aldus Paula. Bij Bionext merkten ze verder dat het animo om deel te nemen terugliep en dat de concurrentie toegenomen is. Wel heeft het evenement volgens de organisator zeker zijn doel bereikt.

Paula geeft aan dat toen ze begonnen met de open dagen bij biologische boeren en tuinders, bijna 20 jaar geleden, het nog pionieren was en dat er veel behoefte was aan een open dag voor biologische boeren en tuinders. "We hebben de afgelopen jaren echter gemerkt dat steeds minder bedrijven meedoen aan Lekker naar de BioBoer. Veel biologische boeren hebben sowieso al meer contact met consumenten, organiseren op hun eigen moment een evenement als de koeiendans, workshops, plukdagen et cetera en daarnaast is er veel concurrentie van vergelijkbare evenementen. Eigenlijk hebben we onszelf dus overbodig gemaakt en hebben we ons doel bereikt, namelijk meer contact tussen boer en consument. Tijd voor een nieuw project!"


Marleen Meijers, manager marketing en communicatie bij Bionext, geeft aan dat de eerste reacties over de laatste editie erg positief waren. In de loop van de week (waarschijnlijk dinsdag) zal Bionext bekend maken hoeveel bezoekers de bio-boerderijen het afgelopen weekend op de bedrijven ontvangen hebben. Ze geeft aan dat Bionext wel aan het kijken is naar de mogelijkheden om een ander evenement te organiseren. "Er komt wellicht een nieuw evenement in de toekomst, maar daar past het huidige concept van Lekker naar de BioBoer niet meer in. Hier gaat nog wel wat tijd overheen, aangezien de subsidieaanvraag nog goedgekeurd moet worden in Brussel."

Voor meer informatie: meijers@bionext.nl en www.lekkernaardeboer.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.