VS: Organic Trade Association start project om fraude op te sporen

De Organic Trade Association (OTA) heeft een baanbrekend pilot project van de biologische sector aangekondigd. Hiermee willen ze fraude in het wereldwijde biologische systeem voorkomen en opsporen. 

Volgens de OTA is het drie maanden durende pilot project geïnitieerd door de Global Organic Supply Chain Integrity (GOSCI) taakgroep van de Organic Trade Association. Deze groep van 48 leden is vorig jaar opgezet om een fraude preventie programma te ontwerpen dat specifiek voor de biologische sector is. Biologische bedrijven kunnen zich vrijwillig voor het programma aanmelden, zo staat in het uitgegeven persbericht. Als eerste stap heeft de taakgroep een "beste praktijk" gids voor het programma gecreëerd met maatregelen die de integriteit van de wereldwijde biologische sector moet beschermen. 

"Biologisch is nu een wereldwijde markt en fraude is een van de grootste bedreigingen voor deze markt. Dit mag niet getolereerd worden in het biologische systeem," zegt Laura Batcha, de directeur van de Organic Trade Association tijdens de aankondiging van het project in Washington. 

Aan het pilot project doen 11 leden van de GOSCI taakgroep mee die de gehele biologische keten vertegenwoordigen van teler tot retailer. Ook verkopen ze vele verschillende producten, zoals versproducten, graan, kruiden, zuivel, eieren, vlees, dranken en nog veel meer. De volgende bedrijven nemen deel aan het project: 
 • Clarkson Grain Company, Inc. (verwerker/granen/oliezaden) 
 • Egg Innovations, LLC (producent/verwerker/eieren, veevoeder)
 • Global Organics Ltd. (handelaar/importeur)
 • Grain Millers, Inc. (verwerker/granen) 
 • I Was Thinking (importeur/verwerker/verpakker,granen, zaden, groenten, zoetstoffen)
 • MOM’s Organic Market (retailer)
 • Organically Grown Company (distributeur)
 • Organic Valley CROPP Cooperative (producent/verwerker/vee/zuivel/vlees)
 • Pipeline Foods, LLC (verwerler/oplossingen handelsketen/veevoeder/oliezaden) 
 • J.M. Smucker Company (verwerker/vele ingrediënten) 
 • True Organic Products, Inc. (fabrikant/bemestingen)
Het pilot project loopt van juni tot en met september en wordt gebruikt om de strategieën die door de GOSCI taakgroep ontwikkeld zijn te "testen" in hun eigen bedrijven. Deelnemers zullen zich tijdens deze periode concentreren op een specifiek product of ingrediënt en delen hun ervaringen met elkaar en geven aanbevelingen over hoe de strategieën verbeterd kunnen worden. 

De samenwerkende partners in dit project zijn het National Organic Program van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, de Accredited Certifiers Association en NSF International. Deze instanties zullen feedback geven op de aanbevelingen van de taakgroep en bieden steun om de strategieën toe te passen.

Bron: Organic Market

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.