Willem & Drees pakt tweede plaats bij Publieksprijs 'Duurzaamste bedrijf van Nederland'

Tholen - Elk jaar wordt het Duurzaamste bedrijf van Nederland gekozen. Willem&Drees pakt tijdens de uitreiking van dit jaar de tweede plaats van de publieksprijs. "We zijn door het dolle heen", vertelt Lonneke Rhodens, medewerkster bij Willem&Drees. "Er stonden zoveel mooie bedrijven op de lijst met genomineerden en je moet toch maar afwachten. Het is echt een bevestiging van dat we op de goede weg zijn en het is een fantastische stimulans. De jury had ook een top 10 gemaakt en ook daar stonden we in. Eén van de drie belangrijke factoren waar de jury naar keek was 'de keten'. Wij zetten heel erg in op de keten, dus toen we dat hoorden dachten we: dan zitten we goed. Het is erg leuk om genomineerd te zijn en een mooie kans om het duurzaamheidsverhaal nog eens onder de aandacht te brengen."


Foto: Amber van Veghel, Helma van Schendel en Lonneke Rhodens.

De eerste publieksprijs is uitgereikt aan DGTL Festival:

Hoe kan een festival voor 45.000 bezoekers duurzaam zijn? DGTL Festival laat zien dat het mogelijk is.

De tweede publieksprijs is uitgereikt aan Willem&Drees:

Willem&Drees is een B-corp gecertificeerde coöperatie van biologische boeren en burgers. Samen vormen wij sinds 2009 een duurzame voedselbeweging die eten van een gezonde korte keten voor iedereen toegankelijk maakt. In de biologische maaltijdbox spelen seizoensgroenten van Nederlandse bodem de hoofdrol. Elke maaltijdbox bevat tenminste één vegetarische maaltijd. De boer oogst exact wat de klant bestelt, zo wordt voedselverspilling voorkomen. Dit alles maakt dat de maaltijden in onze box een lagere CO2 uitstoot dan het gemiddelde Nederlandse avondmaal bevatten. Dit jaar brengen wij de CO2 uitstoot van de maaltijdboxen in kaart: meten is weten. Zo maken we het mogelijk de CO2 uitstoot van onze maaltijden nog verder te verlagen.


Foto: Amber van Veghel, Helma van Schendel en Lonneke Rhodens.

De derde publieksprijs is uitgereikt aan Vegenement:

Vegenement helpt mensen op weg om duurzame, plantaardige producten te vinden door het organiseren van veganistische evenementen. Hiermee wordt tevens het vegan ondernemerschap gestimuleerd.

Voor meer informatie: www.willemendrees.nl - www.duurzaamstebedrijfvannederland.nl

Hieronder nog een interview met Helma van Schendel door de Gemeente Amersfoort:


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven