Ontwikkeling e-learning module Biologische bedrijfsvoering gestart

Op 25 mei 2018 is de ontwikkeling van start gegaan van een module voor de uitvoering van het MBO-keuzedeel Biologische bedrijfsvoering. Bionext heeft hiervoor opdracht verleend aan Brainstud B.V. te Zwolle. De ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de AOC Terra, Norwin en Clusius college en van de provincies Drenthe, Groningen en Noord Holland.

Het keuzedeel Biologische bedrijfsvoering biedt deelnemers van agrarische opleidingen de mogelijkheid zich voor te bereiden op werken in de groeiende biologische sector. Uitgangspunt van de module is action learning: leren in directe uitwisseling met de praktijk. Dit betekent dat de deelnemer actief met opdrachtkaarten aan de slag gaat, veel de praktijk in gaat en dat de theorie aan de opdrachten is gekoppeld. Dat vraagt een onderzoekende houding en kritische blik, precies wat ook van ondernemers in de biologische sector wordt verlangd. De module kan grotendeels plaats- en tijdsonafhankelijk worden uitgevoerd en dus laagdrempelig in het aanbod van de instellingen worden opgenomen.

De module is volgens plan voor het begin van schooljaar 2018/2019 beschikbaar. In september 2018 zal Nordwin college de spits afbijten met de uitvoering van het keuzedeel met zo’n 14 deelnemers. Later in dat schooljaar volgen Terra, AOC Oost en Groene Welle (in samenwerking met Terra) en Clusius college. Een vliegende start dus voor het keuzedeel ! Bionext hoopt en verwacht dat ook andere AOC zich zullen aansluiten nu er een goede methode voor dit keuzedeel beschikbaar komt.

Voor meer informatie: www.bionext.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven