Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opening 26 mei:

Zwolle krijgt er een nieuwe biologische plek bij

Tholen - Isabelle Dekker legt momenteel samen met haar team de laatste handelingen aan De Kas van KAAT. 26 mei is de opening aan de Herfterlaan 2a te Zwolle. Het is een nieuw concept met als voornaamste doel: veilige werkplekken bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 
Toen Isabelle werd aangewezen als bedrijfsleidster was één ding meteen duidelijk: "We gaan het biologisch doen", zo begint Isabelle. "Voor mij was dit eigenlijk geen vraag, maar een logische keuze. Ik eet zelf al heel lang biologisch en dit is destijds aangewakkerd door een schoolvriendin. Haar ouders hadden een biologische boerderij waar ik ook vaak meehielp. Dus eigenlijk ben ik er een beetje mee opgegroeid en heb ik zelf al zo’n 12 jaar een eigen biologische moestuin.

De Kas van KAAT is een onderdeel van de zorgorganisatie Omega- groep, welke straks ruimte biedt voor zo’n 60-70 cliënten. “We willen graag veel diversiteit kunnen bieden. Zo hebben we een eigen kwekerij met daarbij een productiekeuken. Daar hebben we ook een eigen winkel aan toegevoegd zodat we onze producten kunnen verkopen. Dit wordt aangevuld met andere producten van winkels die in een omtrek van zo’n 30 kilometer bij ons vandaan liggen. We hebben besloten om ook een biologische bakkerij te beginnen, er is qua biologisch brood namelijk niet veel te vinden in Zwolle. Tevens is dit voor onze cliënten ook een hele fijne bezigheid", vertelt de bedrijfsleidster.


De Kas van KAAT nog in aanbouw.

Al met al is De Kas van Kaat een totaalconcept met ook een horeca gedeelte. "We zijn een van de bedrijven die onderdeel zijn van 'Buitengoed De Herfte', dit sociaal bedrijventerrein ligt aan een park waar gefietst en gewandeld kan worden. We hebben ook een soort lunch-café, waar mensen een bakje biologische koffie kunnen halen met een broodje erbij. We serveren hier geen alcohol."
 
Het team bestaat uit 16 medewerkers, waaronder zowel vakkrachten als begeleiders. "Het is een dynamiek team en we hebben er allemaal zin in en worden hier heel blij van. Ook de omgeving reageert heel enthousiast. Tijdens de opening kunnen de bezoekers rondkijken en zorgen we dat overal iemand staat die ze wat kan vertellen. Er zal ook een band spelen en we organiseren leuke activiteiten voor kinderen. Een belangrijk onderdeel is ook de proeverijen, zo kunnen we gelijk laten proeven wat we zelf verbouwen."
 


Voor meer informatie:
Isabelle Dekker
De Kas van KAAT
Herfterlaan 2a
8024 PJ Zwolle
06 53526247