Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Soiltech innovaties:

Uitbreiding Life-Organic Range ook voor biologische landbouw

De afgelopen maanden heeft Soiltech gewerkt aan diverse innovaties en verbeteringen ten aanzien van producten en verpakkingen.

Nieuw in de markt

Als eerste heeft Soiltech een UN gekeurde jerrycan in de markt geïntroduceerd. De nieuwe kannen zouden het uitschenken van de Soiltech producten gemakkelijker laten verlopen. De kan is voortaan voorzien van twee tuiten. Een grote schenktuit en een extra ontluchtingsstukje. Als beiden opengedraaid worden, kan men voortaan in een gestroomlijnde gang het product uitschenken. Dit zorgt er tevens ook voor dat doseren vlekkenlozer zal verlopen.



Verbeterde Life-range producten

Naast de nieuwe kannen zijn ook de Life-range producten vernieuwd. Het afgelopen jaar is er gewerkt om de praktische verwerking van alle Life-range producten te verbeteren. Door een aanpassing in het productieproces zakt het product niet of nauwelijks uit. Hierdoor blijft de suspensie uniformer waardoor er niet meer opgemixt hoeft te worden (m.u.v. IBC's), maar schudden volstaat. Met de verbetering van de nieuwe kannen zullen de Life-range producten in de praktijk eenvoudig verwerkt kunnen worden.

Drie nieuwe producten in de Life Organic Range

Naast de verbetering van de bestaande producten is het afgelopen jaar ook gewerkt aan de uitbreiding van de Life-Organic Range die gebruikt mag worden in de Nederlandse biologische landbouw. Hierdoor is er een range ontstaan van:
 Dia-Life Organic (Si)
Gyp-Life Organic (Ca) Nieuw
Lime-Life Organic (Mg) Nieuw
Phos-Life Organic (Ca, P) Nieuw



Nieuw: Optima Soil Humi-B

Optima Soil Humi-B is nieuw in de productrange van Soiltech en is de vervanger van Liquid Boron Humate. Het is een zuivere humine met 2,0% gebufferde borium. Ideaal tijdens de opstart van het seizoen. Het is als gebruiksklare, vloeibare oplossing een makkelijke toepassing. Borium is als spoorelement vrij instabiel en spoelt gemakkelijk uit in bodems met een laag humusgehalte. Met Optima Soil Humi-B worden de voordelen van humaten met die van borium gecombineerd.

Voordelen:
- Buffert nutriënten in de bodem.
- Promoot bodembiologie en in het bijzonder de schimmelbiomassa.
- De bloem-, vrucht- en zaadontwikkeling wordt verhoogd.
- Stimuleert knolzetting.
- Bevordert het suikertransport naar de wortel waardoor de wortelgroei wordt
gestimuleerd.
- Ideaal te combineren met Fytaforce Soil.

Klik hier voor het productinformatieblad.

Voor meer informatie: www.soiltech.nl

Publicatiedatum: